Blogs

Kā pamest darbu, nekļūstot par cilvēku, kurš bieži maina darba vietas?

Vai kādreiz esi saskāries ar situāciju, kad uzsāc jaunas darba attiecības ar cerībā un entuziasmā mirdzošām acīm, bet ātri vien saproti, ka esi pieļāvis kļūdu? Vai aizejot uz kompāniju Tev tika solīti zelta kalni, bet tā gluži vis neizrādījās patiesība?

Pirmkārt ir jāuzdrīkstas darīt visu, ko spēj, esot konkrētajā situācijā un pozīcijā, lai to labotu. Bet pienāk brīdis, kad šķiet, ka esi visu iespējamo jau izdarījis un esi gatavs doties tālāk. Ko darīt, kad saproti, ka ir brīdis pamest darbu?

Ja nākas pamest darbu pirms esi nostrādājis tur mazāk nekā gadu, ir lietas, ko vari darīt, lai netiktu uzskatīts par cilvēku, kurš bieži maina darba vietas, kamēr meklē jaunu darbavietu.

1. Pārliecinies, ka nākamā loma būs ilgtermiņa.

Ar ilgtermiņa lomu ir domāts tas, ka nākamajā darbavietā ir jāpavada ilgāks laiks nekā viens gads. Esi piesardzīgs izvēloties savu nākamo iespējamo darbavietu, pārliecinoties, ka tā ir vieta, kurā vari sevi iedomāties vairāk nekā tikai dažus mēnešus.

Vienas no lielākajām darba devēju bailēm ir tas, ka viņi pieņems Tevi darbā, apmācīs, un Tu darbu pametīsi pirms būsi guvis uzņēmumam peļņu. Darba devējam tas maksā lielu naudu, lai pieņemtu darbā jaunu darbinieku. Ir jāpārliecina darba devējs un jāliek viņam sajust, ka tas nav regulārs ieradums (pamest darbavietu pēc pāris nostrādātiem mēnešiem), un labākais veids, kā to panākt ir ļaut Taviem darbiem runāt Tavā vietā.

2. Pasniedz sevi kā pasīvo kandidātu.

Tu varētu justies savādi aktīvi meklējot jaunu darbu, kamēr joprojām esi "jauniņais" savā pašreizējā darbavietā. Par laimi, ir pāris veidi, kā sevi dēvēt par pasīvo kandidātu - kāds, kurš ir atvērts jaunām iespējām un darba piedāvājumiem, bet nav aktīvos darba meklējumos.

Pirmā metode ir izveidot spēcīgu personīgo zīmolu, pēc kura darba devējs novērtē Tevi un pēc tam sazinās ar Tevi par iespējamām pozīcijām un novērtē Tavu interesi. Tas atļauj Tev Tavam nākošajam darba devējam teikt, ka tad, kad darbinieks ar Tevi sazinājās par šo vietu, piedāvājums bija pārāk intriģējošs, lai laistu to garām.

Otra iespēja ir sadarboties ar personāla atlases aģentūrām. Viņi var iepazīstināt ar uzņēmumiem, kurus viņi pārstāv, un Tu vari paskaidrot uzņēmumam, kurā Tu šobrīd strādā, ka pamet darbu, jo Tev tika piedāvāta iespēja strādāt ar to, kas ir saistīts ar Taviem šī brīža mērķiem.

3. Mini pārliecinošu iemeslu kādēļ pamet darbu.

Pieņemsim, ka Tu veic darba meklēšanu tradicionālajā veidā, un darba devējs Tev piezvana atsaucoties uz pieteikumu. Ir jābūt gatavam atbildēt uz jautājumu: "Kāpēc Jūs tik ātri vēlaties pamest pašreizējo darbavietu?"

Nevajadzētu stāstīt sliktu par iepriekšējo uzņēmumu vai darba devēju, tā vietā vajag vairāk koncentrēties uz nākotni un to, ko Tev sniegs jaunās iespējas, par kurām tiec intervēts.

Piemēram, tā vietā, lai pateiktu: "Šis darbs ir garlaicīgs un viņi liek man smagi strādāt," Tu vari minēt, ka Tev ir daudz, ko piedāvāt un esi ieinteresēts atrast iespēju, kurā vari izmantot savas prasmes.

Ikviens darba devējs arī ir cilvēks un saprot Tavu vēlmi pamest darbu, ja tagadējā loma kompānijā ir tikpat kā lieka. Bet arī tāpēc, ka darba devēji arī ir cilvēki, viņi vēlas būt droši, ka Tu esi taktisks pret savu esošo kompāniju. Ja tu runā sliktu par esošo kompāniju vai esi gatavs viņu “pamest zem tanka”, tad tas ir tikai dabiski, ka intervētājs aizdomāsies vai nākotnē tu šādi neizrīkosies arī ar viņiem.

Lai arī pamest darba vietu pirms esi tur strādājis vismaz gadu nav vēlam, tā bieži vien notiek. Vislabākais, ko Tu varat darīt, ir saprast, kādi ir Tavi karjeras mērķi, pārliecinies, ka pirms pieņem darba piedāvājumu, esi novērtējis gan uzņēmumu, kurā Tev piedāvā darbu, gan arī Tavu potenciālo lomu uzņēmumā. Kā arī veido savu personīgo zīmolu tādu, lai šī nelielā “lēkāšana” pa darba vietām nākamajam darba devējam neko nenozīmētu, jo tu spēj sevi parādīt no labākās puses savās kompetencēs un spējās.

Avots - https://www.themuse.com/advice/quit-new-job-without-job-hopping?



<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku