Blogs

Kā novērst to, ka vienmēr trūkst laika?

Cik bieži mēs sūdzamies par pilnīgu laika trūkumu?

Lielākā daļa no mums ikdienā saskarās ar laika trūkumu. Tā nav ne pirmā, ne otrā un ne arī desmitā reize, kad jūtam, ka kaut ko nepaspēsim, vai esam uzņēmušies par daudz. Tā nu mēs aizņemamies laiku no kāda cita darba, un tā vēlreiz un vēlreiz, cerot, ka kādreiz laika būs vairāk. Bet tā taču nenotiek, vai ne? Mums visiem diennaktī ir dotas 24 stundas, ja vien kāds no mums nav veicis zinātnisku atklājumu un iemācījies piešķirt sev diennaktī vairāk laika. Tā nu liela daļa no mums ieslīgst mūžīgā laika trūkumā.

Vairāku grāmatu autors un lektors Charlie Gilkey ir teicis, ka cilvēkiem, kuri domā, ka viņiem ir laika plānošanas problēmas, patiešām ir problēmas - prioritāšu noteikšanas problēmas...  Ir tikai tik daudz prioritāšu, cik konkrētā grupa var veikt konkrētā laikā. Viens no līderu galvenajiem uzdevumiem ir nodrošināt, lai cilvēki noteiktā laikā risinātu vissvarīgākās prioritātes.

Būtībā mēs pavadām pārāk daudz laika, koncentrējoties uz to, cik daudz (vai cik maz) mums šī laika ir, nevis to, ko mēs izvēlamies darīt šajā laikā. Kad mēs pievēršam uzmanību mūsu prioritātēm - un pieņemam, ka ne viss tiks paveikts vienlaikus - laiks vairs nešķiet tik nospiedošs faktors.

Tātad, nākamreiz, kad jūs sūdzēsieties par to, ka ir problemātiski  saplānot laiku vai cik ātri tas laiks paskrien, izdomājiet, kas ir jūsu prioritātes un uzdodiet sev (un savam vadītājam) šādus jautājumus:

- Vai jūs koncentrējat savu enerģiju uz pareizajām lietām?

- Vai jūs darāt lietas pēc svarīguma vai steidzamības?

- Vai jūs iztērējat enerģiju vai resursus citur (t.i. vai jūs dariet mazvērtīgus darbus, vai pakļaujaties dažādiem traucēkļiem, novērsošiem faktoriem)?

- Vai jūs mēģināt darīt pārāk daudz uzreiz?

Atbildes uz šiem jautājumiem, var padarīt dienas mazāk sasmalcinātas un radīt sajūtu, ka ir piešķirts tas “papildus laiks”, kura vienmēr pietrūka. Mēģiniet sākumā atbildēt uz šiem jautājumiem sev, un tad ņemiet vadītāju pie rokas, un kopīgi risiniet šo ”laika trūkuma” problēmu.

Avots - https://www.themuse.com/advice/solution-time-management-problem-simpler-than-think?

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku