Blogs

Kā motivēt darbiniekus, kuri strādā attālināti?

Daudzi darba devēji jau šobrīd piekopj praksi, ļaut darbiniekiem strādāt attālināti. Ir divu veidu attālinātais darbs - ļaut pilna laika darbiniekiem strādāt no mājām, vai sadarboties ar “freelance” darbiniekiem, kas parasti tiek piesaistīti uz kādiem konkrētiem projektiem, bet neskaitās kā pilna laika darbinieki. Daudzi “freelance” darbinieki strādā pie klientiem, kuri nepiedāvā viņiem nekādas priekšrocības vai bonusus, taču arvien vairāk pieaug to darba meklētāju skaits, kuri vēlās strādāt no mājām pilnu darba dienu, un vēlas saņemt arī konkurētspējīgu piedāvājumu.

Attālināts darbs, protams, ir izdevīgs darbiniekam, taču ir pierādīts, ka darbinieki, kas strādā attālināti ir produktīvāki nekā darbinieki, kas katru dienu ierodas darba vietā. Tāpēc darba devējam nevajadzētu turēties pie pārliecības, ka darbiniekam jau tiek piedāvāta iespēja strādāt attālināti un ar to taču viņam jāpietiek un nav nepieciešami nekādi papildus motivatori.

Kāpēc darbiniekiem ir svarīgi elastīgi darba nosacījumi?

Elastīgi darba nosacījumi ir priekšrocība, kas var padarīt konkrēto darba piedāvājumu pat ļoti pievilcīgu topošo darbinieku acīs. Darba ņēmēji darbu no mājām vai elastīgu darba grafiku uzskata par pievilcīgu vairāku iemeslu dēļ:

• 74 % vēlas labāku darba un privātās dzīves līdzsvaru

• 54 % strādājot no mājam ir ražīgāki, jo tad mazāk traucē uzņēmuma politika,  ir mazāk uzmanības novēšanas gan no kolēģu puses, gan kopumā.

• 52 % vēlas elastīgu darbu veselības, fizisko aktivitāšu vai ģimenes apstākļu dēļ.

• 47 % meklē kā ietaupīt laiku un samazināt stresu uz pārvietošanās rēķina.

• 43 % vēlas ietaupīt naudu, kas ir iespējams, ja var pusdienot mājās vai nav jābrauc ar sabiedrisko, vai personīgo transportu uz darbu.

Piedāvājot darbiniekiem strādāt attālināti, jau tā tiek atbalstītas darbinieku vēlmes un darba apstākļi ir daudz pievilcīgāki, taču arī attālināti strādājošie darbinieki ir jāmotivē.

Tālāk ir minēti daži veidi kā motivēt darbiniekus, kuri strādā uzņēmumā attālināti.

Nodrošināt atbilstošas tehnoloģijas.

Attālināta darba būtība prasa nodrošināt darbinieku ar pienācīgām tehnoloģijām, lai darbs tiktu paveikts pēc iespējas ātrāk un kvalitatīvāk. Ja kompānija nodrošina datoru vai citu mobilo ierīci un Wi-Fi savienojumu (kuras drīkst izmantot arī privātajām vajadzībām), tas var kļūt par motivatoru darbiniekam, kā arī tas var arī palīdzēt nodrošināt, ka darbinieki ievēro uzņēmuma drošības politiku pieslēdzoties korporatīvajam tīklam.

Papildus aparatūras nodrošināšanai apsveriet iespēju nodrošināt arī citas lietotnes, programmatūras rīkus vai pakalpojumus, kuri ir nepieciešami, lai darbinieks paveiktu savu darbu. Piemēram, ja darbinieks strādā no dažādām vietām, piedāvājam tiešsaistes rezerves pakalpojumus, lai tiktu nodrošināts, ka viņu darbs ir droši glabāts un to var viegli koplietot ar kolēģiem.

Piedāvāt veselības apdrošināšanu.

Daudzi attālinātie darbinieki pavada tik daudz laika, strādājot mājās, sēžot, viņiem nav iespējas būt aktīviem. Viens no variantiem kā to novērst ir nodrošināt darbiniekiem veselības apdrošināšanu, sporta zāles abonementu vai kādu citu veidu kā iesaistīties fiziskās aktivitātēs.

Protams, ir grūti panākt to, ka visi darbinieki būs apmierināti ar uzņēmuma piedāvāto iespēju, taču vienmēr jau pastāv variants noskaidrot, kas tad darbiniekam ir svarīgs un kas labāk patīk, un pielāgot bonusus katram darbiniekam atsevišķi. Nedrīkst arī aizmirst par darbiniekiem, kas strādā birojā uz vietas, jo fiziskas aktivitātes uzlabo produktivitāti, un uzņēmumam ir svarīgi, lai produktīvi ir visi darbinieki.

Piedāvāt  progresīvu algu palielināšanu un atzīšanu.

Galu galā atalgojums un atzīšana ir izšķiroši svarīga darbinieku apmierinātības ziņā. Ir nepieciešams piedāvāt konkurētspējīgu sākuma atalgojumu un stimulēt arī attālinātos darbiniekus ar progresīvu darba samaksu. Parādiet darbiniekiem, ka viņi tiek novērtēti, piedāvājot balvas un / vai atlīdzības, kad viņi sasniedz konkrētus mērķus vai kritērijus, piemēram, ir kopā ar jūsu uzņēmumu jau gadu vai ir sekmīgi piedalījies 5 projektu īstenošanā.

Avots - http://switchandshift.com/incentivize-remote-employees

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku