Blogs

Kā kļūt par cilvēku, kurš paspēj visu?

Katram no mums ikdiena ir atšķirīga, taču mūs visus vieno viena lieta – nevienam vairs nepietiek laika. Kā paspēt visu izdarīt? Kā mainīt sevi kaut mazliet, lai mainītu savu dienas ritējumu? Viena no visbiežāk dzirdētajām sūdzībām ir tā, ka nepietiek laika, nav laika, par maz laika. Diena pazib gar acīm, bet vēl joprojām ir tik daudz darāmā, jo gribas paspēt visu un atlicināt laiku visam. Savukārt vienmēr blakus atrodas cilvēks, kurš paspēj izdarīt visu un vēl nedaudz. Kā tas iespējams? Katram, protams, ir sava recepte, taču, ja Tev vēl tādas nav, tad vari mēģināt sākt ar šiem soļiem:

1. Pašā sākumā ir svarīgi apzināties mērķi - Tev pašam jāsaprot, kāpēc Tu esi gatavs savā dzīvē kaut ko mainīt. Vai tas ir tāpēc, ka Tev nepietiek laika saviem draugiem, vai vēlies darbā paaugstinājumu, vai arī vēlies pavadīt vairāk laika ar saviem bērniem. Tas tikai viena iemesla dēļ, lai Tu varētu motivēt sevi ar savu mērķi. Bez mērķa ir viegli dažas dienas kaut ko mainīt savā dzīvē, taču ne uz ilgu laiku, jo katru reizi, kad būs kāds lūzuma punkts, Tev būs pie kā turēties – pie sava mērķa.

2. Radīt sarakstu ar darāmajiem darbiem ir viens no pirmajiem soļiem, lai sāktu jaunu dzīvi. Kāds slavens ekonomists reiz ir teicis - kas tiek izmērīts, ar to iespējams tikt galā, kam pamatdoma ir tāda, ka, ja vēlies ar kaut ko tikt galā, Tev jāatrod veids, kā to izmērīt, pierakstīt. Radīt sarakstu ar visu, ar ko jātiek galā katru dienu ir pavisam vienkārši. Sarakstā vari ievietot katru sīkumu, lai diena raiti ritētu uz priekšu – tā teikt, lai Tu “neiestrēgsti” . Tādā veidā tu radīsi sava veida sistēmu, kā arī neaizmirsīsi svarīgas lietas, kā arī sajutīsi gandarījumu ik reizes, kad izsvītrosi kādu paveikto darbu.

Katru rītu, kad piecelies, pieraksti svarīgākās lietas, kas jāpaveic šodien, lai mazinātu stresu, ka Tu varētu par šiem svarīgajiem uzdevumiem aizmirst. 

3. Iemācies veidot sarakstu tā, lai saraksts sāktos ar svarīgāko uzdevumu un beigtos ar mazsvarīgāko. Protams, nedrīkst mānīt sevi un izveidot sarakstu, kas sākas ar viegliem darbiņiem, uzdevumiem un beidzas ar tādiem, pie kā negribi ķerties klāt – tādā veidā neviens nebūs ieguvējs, kā arī būs grūtāk visu izdarīt. Vēl jo vairāk – labāk sākumā izdarīt tās lietas, kuras ir sarežģītas, grūtas, jo pēc to padarīšanas Tev pašam paliks emocionāli vieglāk, kas atlikušo dienu padarīs daudz patīkamāku.

4.  Atsakies no visām nevajadzīgajām lietām, elementiem savā dzīvē. Piemēram, televizora skatīšanās tikai noteiktu laiku dienā vai tajos gadījumos, kad tiek raidīts kāda īpaša spēle.  Jo būsim godīgi – televizora skatīšanās nerada nekādu labumu, drīzāk – ļaunumu, jo aizņem tik daudz Tava laika. Atteikšanās no televizora skatīšanās jādara pakāpeniski, tad tas būs daudz vieglāk. Arī bezmērķīgai sērfošanai internetā būtu jāpieliek punkts, jo tādā veidā var paiet daudz laika, Tev pašam to nemanot. Katram no mums ir sava dzīve, tāpēc katram vajadzētu izvērtēt, kas ir tās lietas, kuras tiek darītas ik dienas, bet kuras tikai atņem tik vērtīgo laiku.

Tikai sekojot šiem vienkāršajiem padomiem, Tu pēc laika redzēsi, ka spēj paveikt vairāk, kā arī esi mundrāks un laimīgāks, jo esi atradis līdzsvaru, sistēmu, kā paveikt neiespējamo, ka esi kļuvis par “to cilvēku”, kurš visu paspēj. 

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku