Blogs

Kā izlemt starp diviem līdzīgi kvalificētiem kandidātiem?

Neskatoties uz to, ka pastāv daudz izmēģinātu un pārbaudītu intervēšanas tehniku, joprojām nevarat izlemt, kuru no diviem līdzīgi kvalificētiem kandidātiem pieņemt darbā savā uzņēmumā?

Tas nozīmē, ka Jums nāksies meklēt jaunus veidus, kā saprast, kurš ir labākais kandidāts tieši jūsu uzņēmumam.

1. Domājiet, par savu uzņēmumu ilgtermiņā

Uzņēmuma tūlītējās vajadzības var šķist svarīgākas, taču nesasteidziet lēmumu un padomājiet par sava uzņēmuma nākotni, pirms izlemjat, kuram no kandidātiem izteikt piedāvājumu. Biznesa vide strauji mainās, integrējot sevī jaunākās digitalizācijas un informāciju tehnoloģijas, tāpēc ir svarīgi izvērtēt, kurš no kandidātiem ir piemērtotāks jūsu uzņēmuma ilgtermiņa plāniem. Novērtējiet, kurš kandidāts uzrāda plāšāko un noderīgāko tehnisko prasmju klāstu, izrāda lielāku interesi mācīties un attīstīties, un kuram piemīt lielāks līdera un vadīšanas potenciāls.

2. Domājiet, par sava uzņēmuma kultūru

Meklējot atbilstošāko kandidātu sava uzņēmuma kultūrai, ir savarīgi izprast atšķirību starp darbinieku, kurš paliks jūsu uzņēmumā tik ilgi, kamēr pāries ‘jaunā darba entuziasms’, un darbinieku kurš ātrāk integrēsies, uzrādīs labākus rezultātus un uzkavēsies ilgāk.

Darbinieki, kuriem ir labas attiecības ar kolēģiem, ir laimīgāki savā darbavietā. Skatoties no šīs perspektīvas, īstajam kandidātam ir ne tikai jāuzradā labi rezultāti darbā, bet arī jāienes atbilstošs temperaments uzņēmuma komandas dinamikā.

3. Interese un entuziasms

Kad domājiet, par savām intervijām ar abiem kandidātiem, kurš no viņiem izrādīja lielāku entuziamu tikšanās laikā? Kurš uzdeva jautājumus un šķita vairāk iedvesmots? Kurš no kandidātiem vairāk interesējās, par atlases situāciju, pēc intervijas? Atceroties šādas nianses, jums būs vieglāk saprast, kurš no kandidātiem darbu jūsu uzņēmumā vēlas vairāk.

Joprojām nevarat izlemt?

Ja izmēģinājāt šīs novērtēšanas metodes, bet joprojām nespējat izlemt, kuru no diviem kandidātiem pieņemt darbā, tad, iespējams, jums vajadzētu pieņemt abus kandidātus.

Šobrīd kandidātu tirgus ir izsmelts, tāpēc, ja jums ir izdevies atrast divus lieliskus kandidātus, tā ir reta iespēja paplašināt sava uzņēmuma rindas ar kvalitatīvu talantu.

Ja lēmums pieņemt darbā abus kandidātus tiek atbalstīts un ir ilgtspējīgs, tad pārliecinaties, ka jūs atšķirat katra darbinieka lomu uzņēmumā, padarot tās neatkarīgas vienu no otras, lai katrs darbinieks uzskatītu, ka viņu ieguldījums ir atšķirīgs.

Kad esat pieņēmis savu lēmumu, tad veiciet pāris papildus darbības, lai darbiniekus ātrāk integrētu uzņēmuma ikdienā un pārliecinātos, ka tie nepieņem konkurējošu piedāvājumu citā uzņēmumā.

Avots - https://theundercoverrecruiter.com/deciding-between-two-candidates/

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku