Blogs

Kā iedvesmot darbiniekus izteikties un uzņemties vadību.

Uzņēmējdarbības vidē vadītājiem ir grūti veidot atvērtu darba vidi un kultūru, jo no darbiniekiem tiek sagaidīta konservatīva un mazāk agresīva attieksme, kad jautājumi pieskaras uzņēmuma politikai un uzlabojumiem.

Darbiniekiem ir pienākums sekot uzņēmuma kultūrai, tāpēc viņi bieži vien izvēlas klusēt, jo baidās, ka viņu domas un viedoklis varētu būt pretrunā ar pašreizējo procesu, kultūru vai pieņemto kārtību, tādejādi izvairoties no liekām problēmām un konfliktiem.

Tomēr uzņēmumiem nevajadzētu pieļaut šādu situāciju. Ir pienācis laiks vadībai iedvesmot darbiniekus un dot viņiem iespēju runāt - protams, ar zināmiem ierobežojumiem. Kā līderi, jūs varat radīt apstākļus, kas cilvēkiem varētu palīdzēt izteikties, kad tas ir vissvarīgākais, neraugoties uz šķēršļiem un bailēm, kas darbiniekus mudina klusēt.

Zemāk ir doti daži ieteikumi, kurus varat pielāgot  jūsu vadības stilam, lai iedvesmotu darbiniekus nākt ar ieteikumiem un izvēlēties attīstīties uz vadītāju amatiem.

Izveidojiet atvērtu vidi un kultūru uzņēmumā

Ja jūs esat priekšnieks, kurš rada iespaidu, ka jūs neuzklausāt citu cilvēku viedokļus un esat vienīgais pareizo ideju autors, tad šis iespaids viennozīmīgi ir jāmaina. Tas ir šķērslis, kas aptur jūsu darbiniekus no vēlmes izteikties un dot vērtīgus ieteikumus un idejas.

Neesiet tas, par kuru visi saka - mans briesmīgais priekšnieks, esiet labais piemērs

Sliktie priekšnieki nāk kopā ar slikto iezīmju sarakstu. Daži piemēri:

- Lielībnieki, kas mīl paņirgāties par citiem;

- Darbaholiķi;

- Analizē skaitļus, bet nenorāda virzienu, kurā jāattīstās;

- Sagaida, ka darbinieki būs pieejami 24 stundas diennaktī.

Ja esat šāds priekšnieks, tad darbiniekiem noteikti ir grūti pie Jums strādāt, un, iespējams, pat Jums kaut ko teikt vai stāstīt. Efektīvam vadītājam jābūt viegli pieejamam un tādam, ar kuru ir viegli sarunāties.

Lai virzītu tālāk savus darbiniekus un attīstītu jaunus vadītājus, jums jābūt piemēram pārējiem. Veids kā jūs attieksieties pret saviem padotajiem, tiks pieņemts kā standarts, kas jāievēro pārējai komandai.

Veidojiet labas attiecības ar saviem darbiniekiem

Ir ļoti svarīgi, lai jūs savu darbinieku acīs būtu ne tikai viņu priekšnieks, bet arī uzticības persona. Dot atbilstošu atgriezenisko saiti par katru problēmu, kas nomāc darbiniekus, ir labākais veids, kā visiem kopīgi nonākt pie vienota kopsaucēja. Varat sākt ar to, ka runājat par darbinieku vēlmēm un izpratni par lietām un situācijām. Tādā veidā jūsu darbinieki jūt, ka viņu viedoklis tiek novērtēts un ņemts vērā.

Piespiediet viņus sasniegt savu spēju robežu un palīdziet viņiem augt

Citreiz ir vērts darbiniekus spiest sasniegt savu spēju robežas, lai varētu viņiem parādīt, kas ir viņu spēkos. Tas ir bonuss uzņēmumam un noteikti ieguvums pašam darbiniekam, jo ļauj apzināties savas spējas un dod iespēju saredzēt virzienus turpmākai attīstībai.

Nodrošiniet apmācības un seminārus, kas var iedvesmot darbiniekus un motivēt būt  vislabākajiem savā lauciņā. Ļaujiet viņiem uzzināt, kādu talantus, potenciālu un labās īpašības jūs viņos saskatiet. Tad palīdziet viņiem redzēt, kā viņi to visu var izmantot karjeras izaugsmei.

Ja darbinieks kaut ko dara vai ir izdarījis nepareizi, jāmāk izteikt kritika konstruktīvi.  Tas palīdzētu Jūsu darbiniekiem redzēt savas kļūdas, izkāpt no komforta zonas un tiekties darīt labāk, un censties vēl vairāk.

Neizrādiet bailes

Darbinieki jūt, ja jūs izrādiet bailes.

Ja jūs nevēlaties, lai jūsu darbinieki baidītos no daudzajām iespējām, kas viņiem paveras jūsu uzņēmumā, nerādiet viņiem, ka jūs baidāties. Parādiet drosmi un pārliecību, it īpaši lēmumu pieņemšanā.

Negaidiet, kad darbinieki sāks justies nelaimīgi darba vietā. Ir jāatrod veids, kā darbiniekiem paziņot, ka jūs nespējat lasīt domas un viņiem vajag runāt, un nebaidīties jums teikt savu viedokli.

Savstarpējas saziņas veidošana ir jebkuru harmonisku attiecību atslēga. Atcerieties, ka jūs strādājat, lai ne tikai gūtu peļņu, bet arī nodrošinātu uzņēmuma izaugsmi un iedvesmotu darbiniekus kļūt par lieliskiem vadītājiem.

Avots - http://switchandshift.com/inspire-employees-speak-choose-lead


<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku