0

Blogs

Kā atrast laiku, lai mācītos, ja grafikā jau šobrīd nav brīva brīža?

Būsim atklāti, darbs aizpilda lielu daļu mūsu ikdienas, un, ja mums vēl ir kāds hobijs un vēl ģimene!... Daudzi no mums no rīta knapi var uzspēt laikā uz darbu, nemaz nerunājot, ka pirms vai pēc darba, paliek laiks sev.

Kad tas notika? Lietas, kas mums agrāk bija svarīgas, palika B, C un arī Z plānā, tostarp mācīšanās un attīstība, lai palielinātu savu zināšanu bāzi un prasmes.

Un nav tā, ka darba dēļ mums nav laika. Katrā kompānijā darba devēji tērē līdzekļus un atbalsta darbinieku apmācības, tikai cik bieži ir tā, ka mēs paši izvēlamies kaut ko apgūt, nevis tas nepieciešams lai veiktu savu darbu? Mēs redzam tikai to, ka mums nav laika, kur nu vēl lai paši mācītos. Ir veidi kā neapdalīt sevi un turpināt pilnveidoties, lai vai cik saspringts grafiks mums ir darbā un ārpus darba.

Pazust iekš YouTube.

Vairāk vai mazāk, bet mēs visi izmantojam YouTube. Parasti mēs tur ieejam, lai paskatītos ko smieklīgu, vai vienkārši vairāku stundu garumā sērfotu no viena video pie otra. Taču Youtube ir ir neskaitāmi zinoši cilvēki, kas bez maksas dalās pieredzē - ekonomikā, modes jautājumos un pat astrofizikā. Youtube ir iegūstamas padziļinātas zināšanas par gandrīz jebkuru tēmu. Piemēram, ir veseli kanāli, kas veltīti Excel, Photoshop un citām programmām, kas var jums palīdzēt darbā un palielināt jūsu zināšanas par šīm tēmām. Mēs, nemeklējot papildus laiku, varam iegūt papildus zināšanas tikai pamainot to, ko skatāmies.

Izmantot darba devēja apmaksātās apmācības.

Lielākā daļa darba devēju parasti piedāvā sava veida darbinieku izglītību. Katram darba devējam ir savi noteikumi par to, kā naudu iztērēt, bet parasti apmācības tiek organizētas katru gadu vai pat biežāk, un tām ir jābūt kaut kādā veidā saistītam ar jūsu darbu.

Ja acīmredzamās iespējas šķiet garlaicīgas - programmatūras vai datu analīzes klase - pieslēdziet radošumu. Kā būtu ar mentoru, kas pilnveidotu jūsu prezentācijas prasmes? Mārketinga, dizaina, publiskās runas, cilvēku novētēšanas un ne tādas vien apmācības ir pieejamas.

Ja jūs esat pārāk aizņemts, lai apmeklētu apmācības, semināru vai pasākumu ārpus darba laika, tad atrodiet tādas apmācības, kas notiek darba dienas laikā. Un neatsakieties no apmācību piedāvātajiem sertifikātiem, jo tas tikai pierāda jūsu ieguvumus un sasniegumus.

Padariet audiogrāmatas par ikdienas sastāvdaļu.

Lielākajai daļai mācību ir nepieciešama lasīšana, bet kā jau mēs noskaidrojām - mums tam nav laika! Audio grāmatas un podcasts var būt tas risinājums, kas jums nepieciešams. Viss, kas Jums vajadzīgs, ir jūsu tālrunis, austiņas un kāda ikdienas nodarbe, kuru veicat - brauciens uz darbu, sporta zāles apmeklējums, vai jebkurš cits brīdis, kad jūs varat vienkārši klausīties.

Mūsdienās ir atrodamas neskaitāmas audio grāmatas un podcasts, un lielākā daļa no tiem ir bezmaksas, tāpēc nav attaisnojuma, kāpēc, piemēram, braucienu uz darbu nepadarīt par apmācībām.

Atrast mentoru.

Mentors - cilvēks, pie kura jūs varēsiet vērsties, lai saņemtu padomu un ieteikumus, ir nenovērtējams veids, kā turpināt augt zināšanās un prasmēs, neizmantojot pārāk daudz tradicionālā "mācību" laika. Mentori var nodot vērtīgas zināšanas, kas uzkrātas pieredzē, un virzīt jūs virzienos, kuros citādi jūs varētu stagnēt. Šādu cilvēku jūs varat atrast savā komandā, nodaļā, uzņēmumā vai kaut caur Networking pasākumu.

Mācīties no kultūras.

Muzeji un dokumentālās filmas - arī godīgs veids, kā asināt prātu, uzlabot atmiņu un augt zināšanās. Un labākā daļa ir tas, ka tas var kalpot 2 mērķiem - izglītošanās un izklaides nolūkā. Jūs varat šos mācīšanās veidus atstāt uz nedēļas nogalēm un doties / skatīties / klausīties kopā ar draugiem vai ģimeni, un neviens pat nesapratīk, ka jūs patiešām mēģināt iemācīties kaut ko jaunu par mākslu, vēsturi vai jebko citu atkarībā no tā, ko nolemjat skatīties vai redzēt.

Lai iegūtu pieradumu pievērst lielāku uzmanību kultūrai, piereģistrējaties dažādos portālos vai sociālo tīklu grupās, lai jums tiek sūtīti paziņojumi, par to, kas kur notiek.

Pamēģiniet vienu, divus vai visus ieteikumus, un redzēsiet, ka izglītoties nemaz nav tik šarežģīti un tas neprasa papildus laiku.

Avots - https://www.themuse.com/advice/how-to-keep-learning-when-you-have-busy-schedule


<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku