Blogs

Kā atrast darbu citās Eiropas valstīs?

Vairāk nekā 40% Nodarbības valsts aģentūras (NVA) mājaslapas apmeklētāju jauna darba izmantošanai izmanto arī “Eures” sadaļu, kurā iespējams iepazīties ar darba iespējām citās Eiropas valstīs. Aptauja notika līdz šī gada 1.jūnijam. Tās laikā interesenti tika aicināti atbildēt uz jautājumu “Vai darbe meklēšanai esat izmantojuši EURES portālu?”

41,3 % aptaujas dalībnieku atbildēja, ka to esot darījuši, 26,7% apgalvoja, ka zina par šī portāla eksistenci, bet līdz šim to nav izmantojuši. 14,7% darba meklēšanai zimanto citus interneta resursus, bet vēl 17,3% atbildēja, ka nezina, kas ir “Eures” portāls.
“Eures” ir portāls, kurā ik dienu pieejami vairāk nekā 1 miljons darba piedāvājumu. Portālā publicētās darba vakances nodrošina Eiropas valstu nodarbinātības dienesti, kas ir “Eures” tīkla partneri. Tā ir viena no lielākajām vakanču krātuvē Eiropā, kurā nonāk gandrīz visi darba piedāvājumi, kuri tiek publicēti Eiropas valstīs.
Reģistrēšanās portālā ir bez maksas. Reģistrētie lietotāji  var veidot darba meklēšanas profilu, kas ievērojami atvieglo darba meklētājam vakanču caurlūkošanu, jo uz e-pastu vai tālruni sms veidā atnāk paziņojums par tām vakancēm, kuras sistēma ir atlasījusi atbilstoši darba meklēšanas profilam. Reģistrēto lietotāju CV un prasmju pase kļūst pieejami reģistrētiem darba devējiem un “Eures” konsultantiem, kuri var piedāvāt darbu un sazināties ar atbilstošiem kandidātiem.
Papildu informācija: www.nva.gov.lv/eures vai www.eures.europa.eu

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku