Blogs

Kā atbildēt uz jautājumu – kas motivē Tevi?

Izredzes, ka daudzās vai nākamajā darba intervijā izdzirdēsi tieši šo jautājumu, ir ļoti lielas. Lai gan šis jautājums izklausās ļoti vienkāršs, taču tas var Tevi negaidīti pārsteigt intervijas laikā. Atbilde uz šo jautājumu ir ļoti nozīmīga, jo tā atklāj ļoti daudz par Tavu personību, ambīcijām, prasmēm, entuziasmu, mērķiem, kā arī to, kā Tu domā. Ja pats apzinies un esi atradis atbildi uz šo jautājumu, tad ne tikai būsi dažus soļus tuvāk savam sapņu darbam, bet arī pati darba intervija ritēs raitāk un veiksmīgāk.

Mēģini pats sev atbildēt uz šo jautājumu ar šiem pieturas punktiem:

Kas Tevi motivē?
Kas Tevi motivē no rīta piecelties no gultas? Kuri projekti vai pienākumi Tevi visvairāk iedvesmo? Vai mēģini izanalizēt tos aspektus, kas Tevi patiesi motivē un sakārto tos pēc savām prioritātēm.

Izvairies no vispārīgām atbildēm.
Ja tiek atbildēts ar bieži dzirdētām frāzēm, tad intervētājs var neuztvert to kā atbildi. Intervētājs vēlas dzirdēt plašāku, dziļāku atbildi. Nekādā gadījumā nesaki, ka tā ir nauda!

Esi atklāts pret sevi un intervētāju.
Tas ir tikai Tavās interesēs atbildēt uz šo jautājumu godīgi, kā arī labs un pieredzējis intervētājs spēs atšķirt, vai atbilde ir patiesa. (tava ķermeņa valoda, mīmika un balss tembrs būs galvenais palīgs, lai noteiktu, vai atbilde ir īsta). Ja intervijas laikā vēlies parādīt, ka esi pozitīvs un entuziastiski noskaņots, tad, atbildot uz šo jautājumu, ir īstais brīdis, lai Tu tāds būtu.

Tavi panākumi
Kad sniedz atbildi uz šo jautājumu, tad neaizmirsti pieminēt arī savus sasniegumus. Piemēram, ka Tev ļoti patīk veidot dažādas mārketinga stratēģijas, jo laika gaitā redzams, kā uzņēmums kļūst arvien populārāks; tad mini labāko piemēru no savas darba pieredzes.

Avots: http://uk.businessinsider.com/what-to-say-when-a-hiring-manager-asks-what-motivates-you-2016-5

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku