Blogs

Jauns gads – jauns atspēriens tavai karjerai

Vai tev jau ir karjeras mērķi jaunajam gadam? Varbūt neesi drošs, ko vēlies darīt? Ir veidi kā likt tavam topošajam darba devējam tevi pamanīt!

1. Atjauno CV ar jaunākajiem sasniegumiem.

CV mūsdienās vairs nav tikai par mērķiem un ikdienas darba pienākumiem, tas ir kļuvis par stratēģisku mārketinga rīku, kas nosaka personas vērtību. CV ir personas “zīmols”. CV ir būtisks rīks, lai reklamētu sevi pēc iespējas atbilstošāku vēlamajai profesijai vai amatam. Lielāku vērtību lasītāja acīs radīs CV atspoguļotie nesenie sasniegumi un apbalvojumi. Ir vērts apsvērt iespēju savā CV pievienot darba izpildes novērtējumu, iegūtās prasmes, uzņēmumiem pienestos rezultātus, kā arī vadītos projektus.

2. Karjeras konsultants kā vērtīgs palīgs.

Daudzi darba meklētāji ir neapmierināti ar darba meklēšanu un darba tirgu. Karjeras konsultants var būt kā lielisks palīgs, kad darba meklētājs ir saskāries ar vairākiem zemūdens akmeņiem, un nevar sasniegt karjeras mērķus vai izlemt par labu karjeras virzienam. Karjeras konsultants var palīdzēt noteikt pareizo virzienu, kurā attīstīt savu karjeru, sniegt uz risinājumu vērstas idejas, nodrošināt pozitīvu atzinību un motivāciju, kā arī piedāvāt vadlīnijas sevis izzināšanai.

3. Sociālos tīklus ir jāizmanto kā priekšrocību.

Šobrīd mēs dzīvojam ļoti attīstītā digitālajā laikmetā. Darba meklētāji var “Tvītot” ziņas, kas redzamas viņu vadītājiem un darba devējiem, nomainīt savu Facebook statusu, lai draugi un paziņas tiktu informēti par darba meklētāja statusu, izmantot LinkedIn profilus, lai pieteiktos vakancēm, izveidot kontaktu ar personāla speciālistiem un papildināt paziņu loku ar nozares speciālistiem, un tas viss tikai sociālajos tīklos.

4. Apmeklē visus iespējamos “Network” pasākumus.

Lieliska iespēja ir izmantot “network” pasākumus darba meklēšanā. Mūsdienās ir iespēja noskaidrot tuvumā esošos pasākumus gan caur Twiter, gan Facebook, gan citiem sociālajiem tīkliem. Šādus pasākumus ir būtiski apmeklēt un nedrīkst aizmirsti turēt vizītkarti pa rokai. Pasākumos ir vērts apmainīties  vizītkartēm ar citiem profesionāļiem. Un noteikti nedrīkst aizmirst šos cilvēkus pēc pasākuma pievienot LinkedIn kontaktu sarakstā.

Jaunais gads ir lieliska iespēja nomainīt ierasto uz jauniem izaicinājumiem, nospraust jaunus mērķus savā karjerā vai pat izvēlēties jaunu karjeras virzienu, un šie četri ieteikumi noteikti var palīdzēt tev to īstenot.

Avots - https://www.workitdaily.com/kickstart-career-new-year/


<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku