Blogs

Jaunā Eiropas viesmīlības prasmju pase

No šī gada 17. jūnija Eiropas Komisija (EK) ieviesusi Eiropas viesmīlības prasmju pasi, lai Eiropas viesmīlības un tūrisma nozarē atvieglotu darba meklētāju un darba devēju savstarpējo saziņu, kā arī darbā pieņemšanas procesu. Jauns EURES portāla rīks – viesmīlības prasmju pase - ļauj darba meklētājiem norādīt, kur (konkrētajā nozarē) viņi ir ieguvuši noteiktas prasmes, tādējādi palīdzot darba devējiem vieglāk atrast to, ko viņi meklē. 


Patlaban ir sagatavota prasmju pase viesmīlības un tūrisma nozarei, bet drīz tiks publicētas arī pases pārējām nozarēm, ziņo portāla veidotāji.

Šī pase papildina tradicionālo dzīves aprakstu (CV) un palīdz darba devējiem atrast savam uzņēmumam piemērotus kvalificētus darbiniekus. Šis jaunais daudzvalodu rīks EURES portālā ļauj darba meklētājiem izveidot savu personīgo prasmju pasi, no saraksta izvēloties savas kompetences, piemēram, virtuves darbu, viesu uzņemšanas vai taksometru transporta organizēšanas prasmes. Visas prasmes jāsasaista ar darba pieredzi vai mācībām un to iegūšanas vietu, kā arī tās papildus var apstiprināt bijušie darba devēji vai iegūtie diplomi. 
Darba devējiem tas ļauj salīdzināt darba meklētāju iemaņas. Atlasītās prasmes automātiski pārtulko jebkurā vajadzīgajā Eiropas valodā. Kandidāti, kuri savam CV pievieno prasmju pasi, var būt droši, ka darba devēji sapratīs, kas tieši ir darīts un apgūts iepriekšējās darba pieredzes vai mācību laikā. Atlasot meklējamās prasmes, darba devēji redzēs filtrētu atlasi, kurā iekļautas atbilstošo prasmju pases un CV no visas Eiropas, piedāvājot ļoti daudzveidīgu tādu kandidātu izvēli, kuri pēc iespējas precīzāk atbilst darba aprakstam. 
Savukārt darba devēji, kuri augstu vērtē savu darbinieku paveikto darbu, var viņiem palīdzēt palielināt izredzes darba tirgū, apstiprinot prasmes, ko darbinieki ieguvuši, strādājot pie viņiem. Tādējādi viesmīlības prasmju pase kļūst par modernu ieteikuma vēstuli — vienkāršu, pieejamu tiešsaistē un daudz plašāk izmantojamu. 
Prasmju pase ir EURES un Eiropas Komisijas iniciatīva sadarbībā ar HOTREC — mātes asociāciju, kura pārstāv viesnīcas, restorānus, kafejnīcas un līdzīgas iestādes Eiropā — un Eiropas Pārtikas, lauksaimniecības un tūrisma arodbiedrību federāciju (EFFAT).

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku