Blogs

Izmantojiet savu personisko ieinteresētību

Kāda ir atšķirība starp cilvēkiem, kuri labprāt ņem darbu uz mājām, un tiem, kas saviebjas vien par šādu domu? Kāda ir atšķirība starp cilvēkiem, kuri sūri strādā visas dienas garumā, un tiem, kuri cenšas darīt pēc iespējas mazāk? Kāda ir atšķirība starp cilvēkiem, kuri pierakstās uz vakara kursiem, un tādiem, kuri pat iedomāties nespēj, ka atkal būs jāsēž skolas solā? Kāda ir atšķirība starp visdedzīgāko darbaholiķi un vislielāko sliņķi?

Personiskā ieinteresētība.

Mēs visi veicam darbu šīs ieinteresētības dēļ; mēs domājam, ka tas mums būs vislabākais. Tie, kuri strādā centīgi, ir pārliecināti, ka viņus gaida tāds atalgojums, kas ne tikai attaisno viņu pūles, bet arī prasa tādu atdevi. Savukārt tie, kuri sevi pārlieku nenomoka, nesaskata sava darba labumu ilgtermiņā, kas būtu pārsvarā tā brīža slinkošanas labsajūtai. Atgādiniet sev, cik vērtīgi ir tas, ko jūs vēlaties, un centienos to iegūt radušās izmaksas nešķitīs tik lielas. „Zinātnieki uzskata, ka visnozīmīgākais faktors darbā ir personiskā ieinteresētība un atbilstošs atalgojums. Tas nosaka gan attieksmi pret darbu, gan gandarījuma izjūtu, to veicot, turklāt rada aptuveni 75% personiskās motivācijas, tiecoties uz panākumiem.”

Dickinson, 2002

Zinātnieki uzskata, ka visnozīmīgākais faktors darbā ir personiskā ieinteresētība un atbilstošs atalgojums. Tas nosaka gan attieksmi pret darbu, gan gandarījuma izjūtu, to veicot, turklāt rada aptuveni 75% personiskās motivācijas, tiecoties uz panākumiem.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku