Blogs

Igaunijā prognozē, ka Krievijas sankciju dēļ var tikt samazināts ievērojams skaits darba vietu

Igaunijas Bankas ekonomists Kaspars Oja uzskata, ka Krievijas noteiktais pārtikas produktu embargo atsauksies gan uz darba vietu skaitu Igaunijā, gan IKP.

Lai gan Igaunijas iedzīvotāju pārliecība par nākotni veicina ekonomiskos rādītājus valstī, tomēr saistībā ar notikumiem Ukrainā prognozes par izaugsmi kļuvušas pesimistiskākas.

Tiek lēsts, ka Krievijas aizliegums importēt pārtiku no Eiropas un ASV atstās negatīvu iespaidu gan uz uzņēmumiem, kas ir tiešie eksportētāji, gan uz tiem, kuri piegādā izejvielas tiem ražotājiem Igaunijā un Eiropā, kas savu produkciju eksportē uz Krieviju.

Primāri Krievijas noteiktās sankcijas skars pārtikas ražotājus un lauksaimniekus, taču no tām nebūs pasargātas arī citas nozares - piemēram, vairumtirdzniecības un transporta sektors. Aprēķināts, ka jautājums varētu būt par 1500 līdz 2000 darba vietām, kas tiks zaudētas.

Avots: err.ee

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku