Blogs

Ierastie, pierastie jautājumi, kas tiek uzdoti intervijās – kā uz tiem atbildēt?

Ja esi bijis aktīvos darba meklējumos, tad noteikti jau zini dažus ierastos jautājumus, kas tiek uzdoti katrā intervijā un jau ir novecojuši.

Atbildes uz šādiem jautājumiem var iedalīt 3 grupās:

1)  lūk, mana pelēkā atbilde – šāda veida atbildes esi iekalis no galvas, izlasījis internetā vai dzirdējis filmā.
2)  lūk, mana pelēcīgā atbilde – šāda veida atbildes sniedz nelielu ieskatu intervējamā personībā un raksturā.
3)  lūk, mana spožā atbilde – šāda veida atbildes ir “ārpus rāmju” domāšana, kas darba meklētajiem palīdz atrast darbu.

Varbūt neesi par to aizdomājies, taču daudz interesantāk ir intervētājam ar interesi Tevī klausīties, nevis “gulēt”, kamēr viņš uzdod jautājumus un Tu atbildi. Spožās atbildes ir tās, kas pašam intervētājam liek aizdomāties un negulēt intervijas laikā!

Labs piemērs ir jautājums – Kas ir jūsu lielākā vājība?

Pelēkā atbilde:
“Man liekas, ka esmu pārāk prasīgs pret sevi. Tas laikam tāpēc, ka esmu perfekcionists.”
Pelēcīgā atbilde: “Tas ir fakts, ka nespēju atrast līdzsvaru starp darbu un privāto dzīvi, taču es mēģinu to labot. Jo pārstrādāties arī nav veselīgi, tad nav enerģijas ne privātajai dzīvei, ne darbam.”
Spožā atbilde: “Tas ir labs jautājums! Kad biju jaunāks, tad ļoti uztraucos par savām vājībām. Tolaik mēģināju tās izlabot, izmainīt uz labo pusi, taču tad sapratu, ka pavadu pārāk daudz laika to darot. Tā vietā es sāku pavadīt šo laiku nodarbojoties ar lietām, kas man padodas, lai pilnveidotu sevi, izkoptu savus talantus. Manā gadījumā izkopu savus talantus finansēs, taču turējos pa gabalu no dizaina vai programmēšanas lietām. Labāk visu savu uzmanību veltu tam, kas man patiešām padodas. Kādas ir Jūsu domas?”

 Protams, ka visiem kopīgas ir pelēkās atbildes, taču pelēcīgās un spožās  katram savas – vajag tikai tās atrast sevī.

 Avots: http://www.forbes.com/sites/lizryan/2016/01/24/how-to-answer-the-five-dumbest-job-interview-questions/#7856f16934c1

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku