Blogs

Ideāla kandidāta meklējumos

Vai meklējat labi kvalificētus darbiniekus? Vai jums ir nepieciešami īpaši padotie? Pieņemt darbā īstos cilvēkus nav viegls darbs, tas ir ļoti delikāts uzdevums.

Nepietiek ar to, ka darbinieki labi dara savu darbu, bet ir nepieciešams saprast, kādu devumu viņi varētu sniegt uzņēmumam, tā attīstībai. Jums piedāvājam dažas idejas, kas varētu palīdzēt noteikt kandidātu talantus un kompetences, kā arī izvērtēt, kādi darbinieki jums nepieciešami.

Vispirms definējiet, kādas īpašības piemīt jūsuprāt „ideālam padotajam”. Novērojiet jūsu labākos padotos, lai nodefinētu šīs īpašības. Atklājiet, kas ir tās lietas, kas stimulē darbiniekus ieguldīt savas pūles un veikt labi savu darbu. Izpētiet, kādi talanti un kompetences ir fundamentāli biznesā un uzņēmuma veiksmīgā darbībā. Pēc šādām pārdomām un pētījuma varat domāt par to, kādi jautājumi būtu kandidātiem jāuzdod darba intervijas laikā.

Īstenojiet pēc iespējas vairāk darba interviju. Nekad nenotiks tā, ka īstajā brīdī ideālais darbinieks atvērs jūsu uzņēmuma durvis un ienāks. Tāpēc negaidiet visgrūtāko brīdi, lai īstenotu darba intervijas un darbinieku atlasi. Izmantojiet „mierīgos” periodus šīm aktivitātēm. Un uzturiet kontaktus ar labākajiem kandidātiem ar interneta un sociālo tīklu starpniecību. Tad ideālie padotie būs vienmēr rokas stiepiena attālumā.

Pētiet kandidātu raksturu. Uzdodiet jautājumus. Uzdodiet interesantus un āķīgus jautājumus. Tā vietā, lai jautātu par kandidāta vislielāko līdz šim sasniegto veiksmi, lūdziet aprakstīt vienu vai divus sasniegtus mērķus skolas laikā un profesionālās darbības laikā. Un tad jautājiet viņam, kurš no sasniegtajiem mērķiem liek viņam justies lepnam par sevi, un kāpēc.

Izvēlieties cilvēkus, kas savā dzīvē ir piedzīvojuši vilšanos. Ideālam padotajam jābūt stipram, viņam jāprot pārvarēt grūtības. Mēģiniet saprast, vai šis cilvēks ir piedzīvojis vilšanās un kā viņš tām ticis pāri. Cilvēks, kurš prot pārvarēt vilšanos, spēs arī uzvarēt stresu un tikt galā ar sarežģītām situācijām.

Nejauciet veiksmi ar motivāciju. Ideāls padotais ir pašpārliecināts, spēj rast īsto motivāciju un būt veiksmīgs. Meklējiet darbiniekus, kas spēj sevi motivēt un rast stimulus patstāvīgi.

Pieņemiet darbā, ņemot vērā attieksmi, nevis tikai pieredzi. Ne vienmēr pieredze ir uzticams parametrs, jo katrā darba vietā ir citas īpatnības. Ir eksperti, kuri tās pašas nepatīkamās situācijas piedzīvo atkal un atkal. Tāpēc nekoncentrējieties uz to, ko kandidāts ir darījis pagātnē, bet izvērtējiet attieksmi un potenciālus nākotnes perspektīvā.

Izvērtējiet atsauksmes par kandidātu. Ir kandidāti, kuri jūs pārliecinās par savām superspējām, ja viņiem tādu arī nav. Tāpēc mēģiniet vienmēr izvērtēt atsauksmes par kandidātu, arī paši painteresējieties viņa iepriekšējā darba vietā.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku