Blogs

Garantija jauniešiem

Lai jauniešiem palīdzētu apgūt darba tirgum piemēŗotu profesiju un atrast darbu, Latvijā ar Eiropas Komisijas atbalstu, tiks īstenota programma “Jauniešu garantija”. Projektā iesaistīta Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA), vairāk nekā 40 profesionālās izglītības iestādes Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) vadībā un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) sadarbībā ar vietējām pašvaldībām visā Latvijā.

“Jauniešu garantija” ir iniciatīva, kuras mērķis ir palīdzēt jauniešiem atgriezties izglītības iestādē vai iekļauties darba tirgū, tādējādi mazinātos jauniešu bezdarbs un uzlabotos konkurētspēja darba tirgū. Iniciatīvas piedāvātie atbalsta pasākumi norisināsies no 2014. līdz 2020. gadam.
Kā uzsver NVA, vairāk nekā 50 tūkstoši Latvijas jauniešu vecumā no 15 līdz 29 gadiem nestrādā, nemācās un neapgūst arodu, bet tikai nedaudz vairāk par 20 tūkstošiem no tiem saņem atbalstu darba meklēšanā. Galvenie šķēršļi, kas traucē šiem jauniešiem iekārtoties darbā, ir pieredzes trūkums un darba tirgum nepietiekams izglītības līmenis. Ar līdzīgām problēmām saskaras arī daudzas citas Eiropas Savienības valstis.
“Jauniešu garantija” galvenokārt attiecas uz jauniešiem vecumā no 15 līdz 29 gadiem, kuri nemācās un nestrādā. Viņiem pēc reģistrācijas NVA vai jauniešu garantijas klienta statusa saņemšanas 4 mēnešu laikā tiek piedāvāts kvalitatīvs darba, mācekļa prakses, stažēšanās, kā arī izglītības piedāvājums, tajā skaitā izglītības programmas, kuras pabeidzot tiek iegūta atzīta profesionālā kvalifikācija.
Praktiski iniciatīvas laikā JSPA sadarbībā ar 119 pašvaldībām neaktīvajiem jauniešiem piedāvās regulāru padomdevēju atbalstu un dalību pasākumos prasmju attīstīšanai, īstenojot individuālu pasākumu programmu. VIAA īstenos 1-gadīgu un 1,5-gadīgu profesionālās izglītības programmu, radot iespēju jauniešiem, kas neturpina mācības un nav atraduši darbu, īsā laikā iegūt profesionālo izglītību kādā no aptuveni 90 profesijām. NVA palielinās īstenoto pasākumu apjomu, sniedzot jauniešiem  informāciju par Latvijā pieejamām darbavietām, profesionālās pilnveides programmām un darbam nepieciešamajām iemaņām.
Ar “Jauniešu garantijas” programmu varēs iepazīties arī klātienē 24.martā plkst.9.30 Eiropas Savienības mājā, kur notiks programmai veltīta preses konference.
Papildu informācija par programmu: www.jauniesugarantija.lv

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku