Blogs

Gaisa kondicionieri ir radīti vīriešiem!

Vīrieši un sievietes ir atšķirīgi. Jūs tā nedomājat? Tad pamēģieniet to pārbaudīt kaut via pie gaisa kondicioniera. Gaiss,kas vīrietim šķiet patīkams, sievietei šķitīs par vēsu. Kāpēc? Atbildi sniedz kāds holandiešu pētījums, kas publicēts žurnālā “Nature Climate Change”.Pētījumā teikts, ka kondicionētā gaisa temperatūra balstās 1960.gadā izstrādātā matemātiskā formulā. Tās izstrādāšanā tika ņemti vērā dažādi faktori, tostarp temperatūra, gaisa ātrums, gaisa spiediens, apģērbs, kurā cilvēki atrodas kondicioniera tuvumā, un vielmaiņas ātrums miera stāvoklī. Tieši pēdējie divi faktori ir būtiskākie, jo, kā apgalvo holandieši, karstāko mēnešu laikā birojā sieviešu apģērbs ir daudz vieglāks nekā vīriešiem un arī vielmaiņas ātrums ir cits. Praktiski matemātiskajā formulā tieķ nemti vērā 40 gadus veca un vidēji 70 kg smaga vīrieša sasilšanas ritmi. Taču netiek ņemts vērā tas, ka sievietēm ir mazāk muskuļu, bet vairāk tauku, kas līdz ar to veicina to, ka viņas sasilst lēnāk.

Tātad tika atklāts, ka vīriešim tīkamāks ir par četriem grādiem aukstāks gaiss nekā seivietēm. Tas nozīmē, ja vīrietim ideālā darba temperatūra ir 21 grāds, sievietēm – 24 grādi. Turklāt ir aplami domāt tā: jo aukstāks gaiss, jo produktīvāks darbs. Kornela Universitātes nesens pētījums pierādīja pretējo. Ja birojā tmeperatūra tiek no 20 grādiem paaugstināta līdz 25 grādiem, par 150% paaugstinās produktivitāte un par 44% samazinās neuzmanības kļūdas, kas tiek pieļautas, strādājot ar datoru.

 


Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku