Blogs

Gads ar datoru mugursomā

“Remote Year” jeb “attālinātais gads” ir 25 gadus vecā Grega Kaplana no Čikāgas iniciatīva. Tas ir piedāvājums 100 cilvēkiem apceļot pasauli, tai pat laikā turpinot jau iesākto vai atrodot citu darbu, kas pieļauj iespēju strādāt no mājām. Šajā gadījumā – no jebkuras pasaules malas.

Gregs projekta piedāvājumā raksta, ka “Remot Year” ir iespēja turpināt pelnīt ceļojot, kopā citiem interesantiem cilvēkiem strādājot pludmalē, baseinā vai kafejnīcā. Šodien tas ir  iespējams, jo arvien vairāk darba vietu piedāvā attālinātā darba iespēju. Lai ceļotu, vairs nav jāpamet ierastās darba aktivitātes.

Doma par šādu iniciatīvu Gregam radās tad, kad viņš pameta savu drošo darba vietu, jo viņam prātā bija kāda doma. Viņš vēlējās ceļot un pavadīt laiku, strādājot no attāluma. Tomēr savu ideju viņš nekavējoties nerealizēja, jo saskatīja vairākas grūtības. Tās nebija tik daudz saistītas ar darba, kas pieļauj strādāšanu no attāluma, atrašanu. Drīzāk tā bija apziņa, ka, lai ceļotu, ir nepieciešami draugi, cilvēki, ar kuriem dalīties iespaidos. Viņam likās, ka vienatnē šāda ceļošana un darbs varētu likt justies pārāk vientuļam.

Šo pārdomu rezultātā viņam radās doma par “Remote Year”. Tas ir projekts, kas 100 cilvēkiem, sākot no 2015. gada 1. jūnija, piedāvās iespēju gadu kopā ceļot, strādājot no attāluma. Kā tas darbosies praktiski? Projekts “Remote Year” rūpēsies par ceļojuma galamērķiem, dzīvesvietas meklēšanu, aktivitātēm un gadījumā, ja projekta dalībnieku darba vieta nepieļauj strādāšanu attālināti, tad projekta īstenotāji palīdzēs tādu atrast. Šāda darba vieta tiks meklēta atkarībā no cilvēka spējām, interesēm, vēlmēm. Lai apmaksātu ceļa izdevumus, “Remote Year” ieturēs procentus no dalībnieku darba samaksas.

Varētu šķist nereāli, taču  “Remot Year” ir guvis plašu interesei. Jau ir pieteikušies potenciālie kandidāti un uzņēmumi, kas ir gatavi gadu piedāvāt darba vietu cilvēkam, kuru, iespējams, gandrīz nekad nesatiks. Pieteikšanās projektam turpināsies visu ziemu. Tam var pieteikties kā darbinieki, kas gatavojas ceļot, tā uzņēmumi, kas vēlas piedāvāt darba vietu.

Paredzēts, ka projekta dalībnieki pabūs 18 dažādās vietās, katrā no tām pavadot 2 līdz 5 nedēļas, taču vēl nav skaidrs, kuras tās būs. Tāpat nav skaidrs, pēc kādiem kritērijiem tiek izvēlēti projekta dalībnieki. Projekta autors Kaplans apgalvo, ka izvēlēsies visinteresantākos cilvēkus, turklāt viņš vēlas dažādību. Tāpēc tiks izvēlēti cilvēki gan no dažādām valstīm, gan ar dažādu profesionālo pieredzi, ģimenes stāvokli, vecumu utml.

Lai pierakstītos rindā uz „Remote Year”: www.remoteyear.com. Bet pieteikšanās šim eksperimentam un vismaz pagaidām ne līdz galam zināmajam piedzīvojumam sāksies jau ziemā! 

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku