Blogs

Darbā ņemšana ir kā dāvanu pirkšana.

Decembris ir svētku mēnesis, kurā kopā varam mēģināt saprast, ka uzņēmumi meklē vajadzīgos darbiniekus līdzīgi kā katrs no mums iepērkas Ziemassvētku dāvānām.

Trīs Ziemassvētku iepirkšanās jautājumi, kas palīdzēs ielūkoties darbā ņemšanas aizkulisēs.
1. Kur Tu iepērcies?
Pieņemsim, ka Tu meklē kādu uznikālu dāvanu, lai to Ziemassvētkos uzdāvinātu kādam īpašam cilvēkam. Kā Tu domā, kur Tu atradīsi šo ideālo dāvanu? Iespēju jūra – to var nopirkt interneta veikalā, lielveikalā, autletā vai kādā dizainera veikalā, kas pārdod īpašas lietas!

Ja uzņēmumā vajadzīgs darbinieks, kurš veiktu ikdienišķus pienākumus, tad sludinājums mājas lapā vai sociālajos profiles varētu būt īstā atbilde. Talantīgus un pieredzējušus darbiniekus var atrast arī LinkedIn.
Taču, ja tiek meklēta “adata siena kaudzē” - ja uzņēmums meklē darbinieku, kuram jāatbilst dažādām prasībām, kas viņiem ir ļoti svarīgi, tad visbiežāk uzņēmums vērsīsies pie profesionāļiem, kas ar to nodarbojas katru dienu.

Padoms:
Pārliecinies, ka Tevi (šo unikālo Ziemassvētku dāvanu) ir iespējams atrast īstajās vietās. Tev tikai jāizvērtē, kāda dāvana esi vai gribi būt. Piemēram, ja tiek meklēts kāds cilvēks ar īpašām spējām un prasmēm, tad vairāk uzmanības tiks pievērsts tiem kandidātiem, kuru CV nav pieejami katrā datu bāzē vai sludinājumu lapās, bet gan tiem, kuru vērtība “spīd cauri” viņu LinkedIn profilam.


2. Kas šo unikālo dāvanu padara TIK unikālu?
Uz mirkli pieņemsim, ka dāvana, kuru Tu meklē, ir zils, M izmēra džemperis. Tu ej uz veikalu, par kuru esi pārliecināts, ka tajā būs meklētā dāvana, taču tajā nav džempera vajadzīgajā krāsā un izmērā. Vari izvēlēties kādu citu modeli, to pašu krāsu, bet citu izmēru vai nepieciešamo izmēru, bet citu krāsu. Ko šajā situācijā darīt? Izvērtēt prioritātes – kas ir svarīgākais šajā dāvanā?

Līdzīgi arī ir ar kandidātiem – bieži vien neviens no kandidātiem neatbilst uzņēmuma vēlmēm, tāpēc nepieciešams izdomāt, kas ir svarīgākais? Vai svarīgāk ir kādu pieņemt darbā, ja pat viņš neatbilst visām prasībām vai labāk turpināt meklēt?

Padoms: savā CV spējas un prasmes sarindo pēc tā, cik spēcīgs esi katrā no lauciņiem. Visbiežāk darbā ņēmēji uzskaitīs vissvarīgākos punktus, virzoties uz mazāk svarīgākiem. Tāpēc Tavs CV var būt noteicošais, kad uzņēmums izvērtē katru kandidātu.

3. Cik daudz Tu esi gatavs maksāt par dāvanu?
Izvēloties dāvanu, katrs skatās arī uz cenām, jo katrai dāvanai ir citādāks budžets. Varbūt izvēlēsies lētāko iespēju, jo nākamā pārāk daudz pārsniedz budžetu. Vai arī – skatīsies tikai uz “dārgāko galu”.

Padoms: Nosauc savu cenu, kad esi jau “pārdevis” sevi, kad esi pārliecinājis uzņēmumu, ka esi labākais kandidāts šim amatam, ka, lai arī cena ir augstāka, tomēr esi tā vērts.

Veiksmīgu dāvanu meklēšanu!

Avots: http://www.matiastanea.gr/us/relative/news/usnews/How+Hiring+Is+Like+Holiday+Gift+Shopping/

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku