Blogs

Darba intervija šoreiz Skype

Tiem, kuri meklē darbu, arvien ikdienišķāka parādība ir videointervijas. Viens klikšķis, un kārtībā, pat neizejot no mājas. Tomēr šādas intervijas nevajag novērtēt par zemu. Arī tām ir pienācīgi jāsagatavojas un jāizspēlē savas labākās kārtis, jo dažu minūšu saruna ietekmēs turpmākos karjeras soļus.

Skype intervijas darba devējam dod iespēju izvēlēties kandidātu vairāku km attālumā, kā arī tas ir ātrs veids, lai nonāktu līdz "īsajai" kandidātu listei, kuri tiks uzaicināti uz interviju klātienē. Video intervija darba devējam ir iespēja rast pirmo priekšstatu par tiem cilvēkiem, kas konkrētajai darba vietai ir pieteikušies.

Nedaudz par to, kā šādai intervijai sagatavoties. Un sāksim ar pašu vienkāršāko – Skype profila vārds. Tam nevajag būt oriģinālam, bet drīzāk reālām un saistītam ar jums. Pietiks ar vārdu un uzvārdu. Ja kāds jau tādu Skype vārdu izmanto, tad pamēģiniet ielikt punktu starp vārdu un uzvārdu vai profila nosaukuma beigās, vai sliktākajā gadījumā iekļaut savus dzimšanas datus. Padomājiet arī par savu profila attēlu. Vislabāk, ja tajā esat redzami jūs, un neizmantojiet multeņu varoņus vai pārāk intīmas fotogrāfijas.

Ja ir zināms, ka gaidāma video intervija, tad pārbaudiet savas tehnoloģiskās iespējas – vai ir pietiekami labs interneta savienojums, vai uzlādēta datora baterija, darbojas mikrofons, videokamera, austiņas. Protams, jūs nekad nevarēsiet izvairīties no situācijām, kas nav atkarīgas no jums, bet iespēju robežās dažādas tehniskas kļūmes jūs novērst varat.

Svarīga arī vieta, kurā gaidīsiet video zvanu un notiks intervija. Tai jābūt klusai, sakārtotai, labi apgaismotai. Parūpējieties, lai intervijas laikā jūs netraucē ģimenes locekļi vai draugi, izslēdziet mobilo telefonu. Fonam jābūt pēc iespējas neitrālam, piemēram, nepareizi būtu izvēlēties fonā plakātu ar rokkgrupas dalībniekiem. Ideāls fons ir grāmatu plaukts, glezna, melnbalts attēls.

Kaut arī intervija notiek neklātienē, padomājiet par savu ārējo izskatu, jo šī tomēr ir darba intervija. Protams, ka mājas apstākļos visdrīzāk būs pārspīlēti sēdēt kaklasaitē vai uzvalkā, bet tāpēc nevajag domāt, ka vart sēdēt puspliks vai sporta tērpā. Atcerieties, ka jāpadomā par apģērbu visā augumā. Var jau likties, ka intervētājs redz tikai ķermeņa augšējo daļu, bet, ja nu intervijas laikā pēkšņi ir jāpieceļas... Tad nebūs glīti, ja sēžat apakšbiksēs, pidžamā vai istabas čībās ar zaķa ausīm. Nedaudz grima, kopts izskats, un esat gatavs.

Lai intervijas laikā kaut kas lieki nepievērstu jūsu uzmanību, atstājiet atvērtu tikai Skype logu. Pretējā gadījumā, ja pēkšņi sāksiet pārlasīt tikko pienākušu e-pastu, tad intervētājam radīsiet priekšstats, ka neesat īsti ieinteresēts. Savā tuvumā nolieciet papīra lapu un pildspalvu, iespējamos nepieciešamos dokumentus, ūdens pudeli.

Intervijas laikā esiet punktuāls, pārliecināts par sevi, iepazīstieties jau iepriekš ar uzņēmumu - kā jau pirms darba intervijas. Intervijas laikā skatieties tieši kamerā nevis savā attēlā. Tāpēc samaziniet savu attēlu, lai nerastos kārdinājums apskatīt sevi. Un, ja intervētājs nebūs ieslēdzis savu webcam, tad vēl jo labāk – jo varēsiet koncentrēties uz to, kas jums sakāms.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku