Blogs

Darba intervija – vai šoreiz izdevusies?

Darba intervijās bieži personāla atlases speciālisti izvēlas uzdot dažādus āķīgus jautājumus, mazāk koncentrējoties uz to, kas ir rakstīts CV. Ir svarīgi koncentrēties uz iespējamām atbildēm un dress code, bet tik pat svarīgi ir izvērtēt, kas ir cilvēks, kas jautājumus uzdod un sarunājas ar jums, lai saprastu, kā reaģēt un rīkoties.

Centieties, lai uzdotie jautājumi jūs pārāk nesamulsina un neiedzen stūrī un novērojiet cilvēku, ar kuru sarunājaties, lai izvairītos no vilšanās, viltus cerībām un mulsuma. Ja dzirdat teikumu: „Mēs jums par to paziņosim,” tad nelolojiet viltus cerības, jo bieži tas nozīmē, ka intervija nav izdevusies un darba meklējumi jāturpina citur.

Tāpat ja darba intervijā personāla atlases speciālists uzsver, ka ir patīkami pārsteigts par jums un jūsu kompetencēm, bet intervija drīz vien beidzas bez papildu paskaidrojumiem, nevajag iedomāties, ka darbs ir rokā. Drīzāk jāsaglabā pacietība un jāgaida. Tad, protams, daudziem ir nācies „nē” vietā dzirdēt tradicionālo, ka „jūsu profils ir lielisks, bet ne šai konkrētajai lomai”. Tas ir maigāks veids, lai pateiktu visskaidrāko „nē”.

Un vēl daži paskaidrojumi un ieteikumi. Ja jums tiek sacīts, ka alga tiks noteikta atkarībā no jūsu iepriekšējās pieredzes, tad bieži tas nozīmē, ka vismaz sākumā nesaņemsiet tik pat augstu darba algu kā pārējie darbinieki. Jo darba devējs vienmēr domā par to, cik izmaksās jauns darbinieks uzņēmumā.

Tas pats attiecas uz gadījumiem, kad personāla atlases speciālistiem ir nepieciešams pārāk ilgs laiks, lai nosauktu jūsu darba samaksu jaunajā darba vietā. Tad ir skaidrs, ka viņi melo vai arī uzņēmumā algas lietas nav pilnībā sakārtotas.

Neaizmirstiet, ja intervētājs būs patiešām jūsos ieinteresēts, visdažādākos veidos centīsies jūs pārliecināt. Tāpēc uzreiz, kā jau minēts, vislabāk ir uzmanīgi ieklausīties, novērot un nelolot liekas cerības, ja intervētājs šķiet absolūti neieinteresēts.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku