Blogs

CV neieteicamo īpašības vārdu saraksts

Jau vairākkārt teikts un rakstīts, cik būtiska ir CV un pieteikuma vēstulē iekļautā informācija, lai parādītu sevi darba devēja priekšā no vislabākās puses. Taču, lai savu CV padarītu kārdinošu, bieži ir svarīgi nepakļauties masām, bet būt radošam un vienīgajam.

“LinkedIn” pārstavji uzskata, ka pārāk bieži darba meklētāji nepievērš uzmanību CV iekļautajiem īpašības vārdiem. Nereti tie ir nepiemēroti vai pārāk nolietoti un neinteresanti. Līdz ar to tie neatklāj kandidāta būtību. Ir pat daži īpašības vārdi, kurus speciālisti iesaka vispār neizmantot, jo tie ir tik bieži izmantoti, ka dažkārt personāla atlases speciālisti tos uztver kā negatīvu elementu.
“LinkedIn” pārstāvji aprēķinājuši, ka, piemēram, 2011. - 2012.gadā visvairāk izmantotais īpašības vārds bija “radošs”, nākamajā gadā īpašības vārdu listē uzvarēja vārds “atbildīgs”, kam sekoja “stratēģisks”, “radošs”, “efektīvs”. “LinkedIn” pārstāvji uzskata, ka kā īpašības vārdus pēc iespējas nav jāizmanto tos, kuru antonīms ir izteikti negatīvs. Labāk izvēlēties kaut ko radošāku un oriģinālāku, kas raksturo tieši konkrēto cilvēku.
Noslēgumā daži īpašības vārdi, kuri starptautiskā līmenī tiek visvairāk lietoti, bet kurus labāk būtu aizstāt ar konkrēto personību raksturojošiem īpašības vārdiem: tie ir jau iepriekš minētie, kurus papildina “analītisks”, “motivēts”, “pacietīgs”, “eksperts”, “Ar organizatora spējām”, “inovatīvs”, “specializējies”.
Kāpēc lai neaizstātu šos bezpersoniskos īpašības vārdus ar dažiem konkrētiem piemēriem, kas raksturo kandidāta spējas noteiktos pienākumos un jomās?

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku