Blogs

Cik minūtes tiek veltītas tavam CV?

Lai izvēlētos vai tieši otrādi – izslēgtu potenciālo kandidātu, kurš ir iesūtījis uzņēmumam savu CV, dažkārt personāla atlases speciālistiem nav nepieciešamas vairāk nekā 10 sekundes. Speciālistiem vairs nav nepieciešams ilgs laiks, lai novērtētu CV un tā sūtītāju. Un, lai cik tas liktos netaisnīgi, bieži vien vainīga ir fotogrāfija. Ja kandidāts patīk vizuāli, tad viņam tiek dota iespēja vismaz ierasties uz darba interviju. Pretējā gadījumā durvis arī uz šo pirmo soli tiek aizvērtas.

Protams, fotogrāfija nav vienīgais kritērijs. Ir vēl kāda būtiska lieta – personāla atlases speciālistiem patīk pilnīgā, bet tai pat laikā pēc iespējas īsāka informācija. Tas nozīmē, ka jāprot pateikt svarīgais īsos un saprotamos vārdos, teikumos un frāzēs.
Pēc atsevišķu speciālistu domām, pietiek ar trim sekundēm, lai apskatītu pamatinformāciju – dzīvesvieta, vecums, studijas. Pēc tam 3 līdz 4 sekundes personāla atlases speciālisti velta, lai apskatītu darba pieredzi. Atlikušās trīs sekundes tiek veltītas tam, lai apskatītu informāciju, kas nav saistīta ar profesionālo dzīvi – intereses, brīvais laiks, rakstura iezīmes, valodu prasmes.
Ja CV visu šo informāciju spēj ietvert vienā lappaspusē, tad šīs kandidāta pūles novērtēs tie, kas veic personāla atlasi, jo pirmajā reizē, apskatot iesūtītos CV, tie patiešām netiek pētīti no A līdz Z. Jo ir vēl kāda lieta – atsevišķos uzņēmumos tiek izmantotas programmas, kuras automātiski izdzēš CV, kas ir garāki par divām lappusēm.
Avots: missionelavoro.tgcom24.it

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku