Blogs

Ceļvedis: Kā uzņēmumam nolīgt talantīgākos darbiniekus?

Domāju, ka speciālistus un vadītājus, kuri darbojos personāla atlases jomā, vairs nepārsteidz vajadzība nolīgt aizvien talantīgākus darbiniekus. Tāda nepieciešamība radusies ne tikai moderno tehnoloģiju attīstības rezultātā, bet arī darba tirgus pārmaiņu rezultātā. Gribētu padalīties ar pieredzi, kuru guvu noklausoties tiešsaistes sesiju (webinar) no pasaulē atzītā personāla atlases speciālista Leo Adlera (Leo Adler). Leo Adlers ir Adler Group prezidents un dibinātājs. Uzņēmums nodarbojas ar apmācību un konsultāciju sniegšanu pasaulē zināmiem uzņēmumiem kā Microsoft, Amazon, Goldman Sachs, GE (General Electrics), Proctor & Gamble u.c. Palīdz tiem atrast un nolīgt talantīgākos darbiniekus, izmantojot uz sniegumu balstītu personāla atlasi. Mācību sesijā „Finansiālā ietekme nolīgstot talantīgākos darbiniekus”, lektors iekļāva vairākas ļoti interesantas un aizraujošas tēmas par personāla atlases jautājumiem. Tāpēc esmu nolēmusi apkopot pierakstus, lai padalītos ar uzņēmējiem, personāla atlases speciālistiem un vadītājiem Latvijā, ar jauniegūtajām zināšanām. Iegūto informāciju sniegšu rakstu veidā. Ar to varēs iepazīties gan personāla atlases kompānijas ENJOY Recruitment korporatīvajā blogā (http://www.enjoy24.lv/blog/), gan ceru uz iespēju nodibināt attiecības ar db.lv blogu sadaļu, kā arī publicēšu to apollo.lv jaunizveidotajā blogā – Ceļvedis: Kā uzņēmumam nolīgt talantīgākos un ir.lv bloga sadaļā Profesijas. Varu garantēt, ka uzņēmuma korporatīvajā blogā būs iespējams padalīties arī ar vizuālajiem uzskates līdzekļiem (attēliem, grafikiem, bildēm). Noteikti to minēšu rakstu sākumā blogos, lai tu iegūtu vispilnīgāko priekšstatu atspoguļotajai informācijai. Kopumā rakstu sēriju sadalīšu 10 posmos. Katru rakstu iekļaušu zem viena jautājuma, kuru atbildēšu tā ietvaros. Dalījums nepieciešams, lai maksimāli efektīvi apskatītu katru no Leo Adlera izrunātajiem tematiem. Protams, man ļoti svarīgas un nozīmīgas ir katra lasītāja atsauksmes, jautājumi un komentāri. Ja tādi radīsies, lūdzu, noteikti tos izsakiet un centīsimies kopīgu diskusiju veidā nonākt pie lietderīgiem secinājumiem. Tātad, te seko rakstu sērijas galvenie jautājumi:
1)      Ceļvedis: Kā uzņēmumam nolīgt talantīgākos darbiniekus?
2)      Vai un kāpēc uzņēmumam ir svarīgi nolīgt tikai talantīgākos darbiniekus?
3)      Vai zināt patiesību, kādus darbiniekus mēs nolīgstam caur darba meklētāju portāliem?
4)      Personāla atlases 'latiņas celšana': personāla atlases stratēģija "Limbo"
5)      Kādi ir personāla atlases stratēģijas galvenie virzītājspēki?
6)      Katram sava vai visiem viena personāla atlases stratēģija talantīgāko darbinieku nolīgšanai?
7)      Kā mērķēt, nolīgt un noturēt talantīgākos darbiniekus?
8)      Personāla atlases speciālistu un vadītāju loma darbinieku saglabāšanā?
9)      Kā paaugstināt personāla atlases ROI (Return On Investment) uz vienu darbinieku?
10)   Kā motivēt darbiniekus un kļūt par labāko darba devēju?
Rakstu sēriju publicēsim 15. oktobrī, kad varēsiet iepazīties ar pirmo rakstu sērijas jautājumu - Vai un kāpēc uzņēmumam ir svarīgi nolīgt tikai talantīgākos darbiniekus? – blogos apollo.lv, db.lv, ir.lv un uzņēmuma ENJOY Recruitment Latvia korporatīvajā blogā.Domāju, ka speciālistus un vadītājus, kuri darbojos personāla atlases jomā, vairs nepārsteidz vajadzība nolīgt aizvien talantīgākus darbiniekus. Tāda nepieciešamība radusies ne tikai moderno tehnoloģiju attīstības rezultātā, bet arī darba tirgus pārmaiņu rezultātā. Gribētu padalīties ar pieredzi, kuru guvu noklausoties tiešsaistes sesiju (webinar) no pasaulē atzītā personāla atlases speciālista Leo Adlera (Leo Adler)

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku