Blogs

Celiet savas dzīves efektivitāti pierakstot plānus, idejas un mērķus

Ja jūs izbrauktu ārpus pilsētas pa sarežģītu maršrutu, jūs pierakstītu norādes. Taču padomājot savas turpmākās dzīves ceļu, mērķus un to, kas jums jāpaveic, lai tos sasniegtu, jūs visticamāk, neko nepierakstītu. Padomājiet par to - tas būs jūsu dzīves visnozīmīgākais ceļojums, un jūs, iespējams, ne vārdu nebūsiet piefiksējis norādēs uz papīra. Līdzko jūs pierakstāt savus plānus, mērķus un idejas, tie kļūst reālāki. Katrs solis, ko sperat, lai noteiktu, ko vēlaties un kas jums ir nepieciešams, lai to dabūtu, vairo iespējas, ka jums kādudien izdosies savus mērķus sasniegt. Personāla atlases kompānija ENJOY Recruitment Latvia konsultē dažādu jomu profesionālus, kuri savā darbā nejūtas gandarīti. Mēs tiem nevaicājam to, ko viņi vēlas; mēs jautājam: "Pēc kā jūs tiecaties?" Pētām nevis to, ko cilvēki grib darīt, bet gan to, ko viņiem vajadzētu darīt. Ir zināma bēdīgā situācija Latvijā, ka darba tirgū liela daļa studentu, kuri beidz augstskolas neatrod darbu savā profesijā un strādā gadījuma darbus, kas nav saistīti ar viņu iegūto izglītību. Nākas konstatēt, ka cilvēki šādam jautājumam nav sagatavojušies. "Vaicājot cilvēkiem, ko viņiem patiešām vajadzētu darīt, viņi jūtas pārsteigti - viņi vai nu nekad nav par to aizdomājušies, vai arī jau sen pārstājuši par to domāt." Konsultante klientiem ierosina rakstīt dienasgrāmatu. Esmu vairāk kā pārliecināta, ka dienasgrāmatā atklāsies tas, pēc kā viņi tiecas. "Ja jūs pierakstiet to, ko jūs pēkšņi iedomājaties, tad spēsiet izprast savu domāšanas veidu, atklāsiet par sevi kaut ko jaunu, kā arī apzināsiet savu lomu." "Pastāv par 32% lielāka iespēja, ka cilvēki, kuri regulāri raksta dienasgrāmatu vai veic cita veida rakstiskas piezīmes par saviem centieniem, jutīs progresu savā dzīvē."

Howatt, 1999

Autora lapa: www.enjoy24.lv

Pastāv par 32% lielāka iespēja, ka cilvēki, kuri regulāri raksta dienasgrāmatu vai veic cita veida rakstiskas piezīmes par saviem centieniem, jutīs progresu savā dzīvē.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku