Blogs

Ceļā uz ekonomikas atveseļošanas procesā nozīmīgām darbavietām

Pirms kāda laika jau ziņojām, ka 6.oktobrī Briselē notiks Eiropas Darba diena. Šoreiz par tās tēmu -  ekonomikas atveseļošanas procesā nozīmīgas darbavietas. Tas ir viens no populārākajiem EURES darbā pieņemšanas pasākumiem, un šogad Eiropas Komisija izvēlējusies pievērsties trīs veidu darbavietām, kurām ir liels potenciāls attiecībā uz ekonomikas veicināšanu.

Pasākumā ir aicināti piedalīties jebkuras nozares darba devēji, tomēr EURES un Eiropas Komisija ir izvēlējušies papildu uzmanību pievērst trīs daudzsološākajiem darbavietu veidiem, kuri minēti Eiropas Savienības nodarbinātības veicināšanas stratēģijā, kas ir pasākumu kopums nodarbinātības jomā ar mērķi veicināt ekonomikas atlabšanu, radot daudzas jaunas darbavietas.

 Saskaņā ar EURES un Eiropas Komisijas uzskatiem, darbavietas ar augstu potenciālu ir: videi draudzīgas darbavietas (jebkura "zaļā profesija", piemēram, saules enerģijas paneļu tehniķis vai automobiļu emisiju speciālists); darbavietas veselības aprūpes nozarē; darbavietas IKT nozarē. 

Jau prezentējot Eiropas Savienības nodarbinātības veicināšanas stratēģiju, Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barozu norādīja, ka "kopumā videi draudzīgas ekonomikas, veselības aprūpes un jaunu tehnoloģiju nozarēs turpmākajos gados tiks izveidoti vairāk nekā 20 miljoni darbavietu". 

Tāpat, ņemot vērā sabiedrības novecošanos un lielo pieprasījumu pēc plašāka personalizēto pakalpojumu klāsta, veselības aprūpes nozare arī turpmākajos gados būs galvenais dzinējspēks jaunu darbavietu nodrošināšanā. Tajā pašā laikā IKT nozarē pēdējos gados ir bijis vērojams nodarbinātības pieaugums par aptuveni 3 % gadā, un pieprasījuma līmenis joprojām pārsniedz piedāvājumu.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku