Blogs

Būtība nav tajā, cik ļoti jūs cenšaties

Strādājiet centīgi, un jūs tiksiet atalgots. Izklausās vienkārši. Vai jūs atceraties, kā bija, kad gatavojāties skolas pārbaudījumiem? Bija tādi skolēni, kuri mācījās no rīta līdz vakaram, bet viņu sekmes bija gaužām vājas. Citi savukārt mācījās pa roku galam un nopelnīja lieliskas atzīmes. Jūs varat ieguldīt neiedomājamas pūles pilnīgi neefektīvi un neiegūt neko. Vai arī - pacensties visai pieticīgi un tikt pieklājīgi atalgots. Mērķis tam, ko jūs darāt, ir gūt progresu, panākumus, nevis nodzīt sevi līdz pēdējam. Pūles ir vienīgā visvairāk pārvērtētā panākumu iezīme. Cilvēki to uzskata par labāko rādītāju gaidāmajiem panākumiem, lai gan patiesībā pūles ir viens no nesvarīgākajiem faktoriem. Tās ir visai briesmīgs iznākuma vēstnesis, jo neefektīvas pūles katastrofāli atņem drosmi, liekot cilvēkiem domāt, ka viņi nekad negūs panākumus, tā kā nav snieguši rezultātus, pat pieliekot maksimālas pūles.

Scherneck, 1998

Pūles ir vienīgā visvairāk pārvērtētā panākumu iezīme. cilvēki to uzskata par labāko rādītāju gaidāmajiem panākumiem, lai gan patiesībā pūles ir viens no nesvarīgākajiem faktoriem. Tās ir visai briesmīgs iznākuma vēstnesis, jo neefektīvas pūles katastrofāli atņem drosmi, liekot cilvēkiem domāt, ka viņi nekad negūs panākumus, tā kā nav snieguši rezultātus, pat pieliekot maksimālas pūles.

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku