Blogs

Atkal jauna pieteikuma vēstule

Pieteikuma vēstules rakstīšana ir nopietns un darbietilpīgs process. Iespējams, ka daudzi to ir rakstījuši pēc studiju beigšanas, atraduši savu toreizējo sapņu darbu. Bet, mainoties interesēm un prioritātēm vai zaudējot darbu, jāraksta atkal pieteikuma vēstule, lai atrastu jaunu darbu. Ar ko lai sāk, ķeroties pie pietiekuma vēstules rakstīšanas pēc vairāku gadu pārtraukuma?

Pirmais ietiekums ir pašķirstīt savas dokumentu mapes un e-pasta atmiņu. Varbūt tur vēl glabājas pirmā, otrā vai trešā pieteikuma vēstule, ko rakstījāt studiju gados. Protams, ka šoreiz to izmantot nevarēs, bet tās pārskatīšana dos iespēju pārskatīt arī savu karjeru, izaugsmi, intereses, vēlmes. Kad tās esat pārlasījis, lieciet tās malā un sāciet jaunas rakstīšanu!

Otrs ieteikums ir lasīt. Lasīt rakstus un informāciju par to, kā pareizi sagatavot pieteikuma vēstuli, ko iesaka speciālisti, kam pievērš uzmanību personāla atlases speciālisti, kā laika gaitā ir mainījusies pietiekuma vēstule. Tas palīdzēs nepieļaut kļūdas, kuras parasti pieteikuma vēstulēs tiek pieļautas.

Un vēl kāds ieteikums – uzdot sev jautājumus, kādu vēlos savu pieteikuma vēstuli, kā arī sagatavot melnrakstu. Melnrakstu var labot, papildināt, pārlasīt, pārveidot, līdz tas kļūst par vēstuli, kuru var sūtīt uzņēmumam. 

Pieteikuma vēstules uzdevums ir prezentēt jūsu profesionālo profilu, kā arī parādīt jūsu motivāciju strādāt konkrētajā uzņēmumā. Tāpēc nebaidieties godīgi un gudri atklāt savu interesi.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku