Blogs

Aizdzen stresu pats!

Darba vietā cilvēks pavada lielu daļu savas ikdienas. Iespējams, ka darba vietā pavadītais laiks ierindojas pirmajā vietā, un tikai pēc tam seko mājas. Jau vairākkārt atkārtots, ka patīkami apstākļi darbā veicina darbinieku produktivitāti, kā arī patīkamu atmosfēru un attiecības darba vietā. Tāpēc ir tik svarīgi, lai darba vieta būtu piemērota darbinieka vajadzībām un personībai. Daļēji par to atbild priekšnieks, taču daļēji par darba vides veidošanu atbildība jāuzņemas katram.

Katra spējās ir padarīt biroju tādu, kas atbilst konkrētai personībai. Tas nozīmē, izvairīties no sterilu apstākļu radīšanas. Tā kā birojā tiek pavadīta ikdiena, tad arī tur vieta ir krāsām, jo tās uzlabo noskaņojumu un ir acij tīkamas. Tas var būt attēls, glezna, plakāts vai krāsaini aizkari, kas rada mājīgu atmosfēru un padara pašu dzīvi krāsaināku.
Lielākā daļa darba devēju uzskata, ka tie darbinieki, kas ir nekārtigi, nav uzticami. Nekārtība veicina darba neefektivitāti un tiek zaudēts laiks nevajadzīgām lietām. Tāpēc nākamais solis – sakārto savu rakstāmgaldu!
Lai būtu ērti, kā arī lai nebojātu savu stāju un nenāktu mājās ar muguras sāpēm, izmanto sev atbilstošu biroja krēslu. Netaupiet naudu un laiku atbilstošu krēslu iegādei!
Katrs darbinieks savas darba vietas personalizēšanai var izmantot istabas augus un grieztos ziedus. Ziedi viennmēr padara telpas patīkamākas un mājīgākas. Mēdz teikt, ka veselīga izskata augi ir labas karjeras simbols.
Klausieties mūziku, eksperimentējiet ar mūziku, atrodot to, kas mazina stresu un vairo produktivitāti. Ja traucējat citiem, izmantojiet austiņas. Patīkamam noskaņojumam izmantojiet arī dabīgos aromātus, bet ne pārāk lielā koncentrācijā, lai tas neradītu pretēju efektu un dusmas kolēģos. Izmantojiet smaržīgās eļļas vai sveces ar vieglu aromātu.
Izmantojiet iespēju un iedzeriet tēju, ūdeni vai kādu citu bezalkoholisku dzērienu, kas nomierina un uzlabo noskaņojumu. Svarīgi arī neaizmirst par ūdens uzņemšanu kā tādu, jo tas, kā zināms, ir būtisks mūsu organisma funkcijām. Īpaši svarīgi tas ir karstās un stresa pilnās dienās.
Bet dažreiz vienkārši izolējieties. Veltiet laiku sev, sarīkojiet sev īsu atpūtas pauzi, atslēdziet telefonu, nepārbaudiet e-pastu. Dažas sekundes, varbūt pāris minūtes. Un tad atkal pie darba!
Labam noskaņojumam izmantojiet labu apgaismojumu, tad, kad ir saule, baudiet saules gaismu. Dažus mirkļus arī pie biroja galda izmantojiet savai veselībai. Ja visu dienu jāsēž pie datora, gan jau atradīsies minūte laika strečingam pie datora. Labākai pašsajūtai, sportojiet arī ārpus darba laika.

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku