Blogs

Aicina atbalstīt jauniešus-bezdarbniekus

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) arī šogad aicina darba devējus - komersantus (izņemot izglītības un ārstniecības iestādes), pašnodarbinātos, biedrības vai nodibinājumus (izņemot politiskās partijas) - piedāvāt jaunas darba vietas jauniešiem bezdarbniekiem. Kā liecina NVA apkopotie dati par šā gada bezdarba situāciju valstī, tad septembra beigās 10,2% no visiem reģistrētajiem bezdarbniekiem bija jaunieši vecumā no 15 līdz 24 gadiem. Tā ir viena no bezdarbnieku riska grupām, kurai NVA piedāvā iesaistīties pasākumā "Darba vieta jaunietim".
NVA pasākumā "Darba vieta jaunietim" šā gada 9 mēnešos iesaistījās 204 uzņēmumi, izveidojot 345 darba vietas un nodarbinot kopumā 401 jaunieti bezdarbnieku vecumā no 18 līdz 24 gadiem. Programmas ietvaros darba pieredzi jaunieši gūst, strādājot tādās profesijās kā veikala pārdevējs, koksnes zāģēšanas mašīnu operators, pavārs, projekta vadītāja asistents, projekta koordinators, būvnieks, dārznieks, dizaina speciālists, klientu apkalpošanas operators, datu ievades operators, grāmatveža palīgs u.c. Darba vieta jaunietim netiek organizēta nekvalificētos un mazkvalificētos darbos, piemēram, sētnieku, apkopēju un citos līdzīgos darbos.
NVA norāda, ka tie darba devēji, kas piedāvās darba vietu jaunietim - viena pasākuma dalībnieka nodarbinātības ilgums ir 9 mēneši - saņems dotāciju jaunieša bezdarbnieka algai -100 latu apmērā mēnesī, bet par jaunieti ar invaliditāti – 150 latus mēnesī. Šāda summa tiks piedāvāta pirmo sešu mēnešu laikā, bet pēdējos trīs nodarbinātības mēnešos no valsts varēs saņemt 50 latus mēnesī par vienu nodarbināto jaunieti un100 latus -par jaunieti ar invaliditāti. Darba devējam jaunieša bezdarbnieka darba algai ir jānodrošina papildu finansējums, jo darba samaksa nevar būt zemāka par valstī noteiktās minimālās algas apmēru, atgādina NVA.
Darba devējs saņems dotāciju 50 % apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas darba vadītāja atalgojumam, ja pie darba devēja būs nodarbināti pieci jaunieši bezdarbnieki. Par katra jaunieša darba vadīšanu darba vadītājs saņems vienu piekto daļu no minētās darba algas dotācijas apmēra.
Tāpat ir paredzēti finanšu līdzekļi līdz 500 latu apmērā darba devējam par darba vietas pielāgojumu veikšanu tiem jauniešiem, kuriem ir invaliditāte, un ja pielāgojumu nepieciešamību apstiprinājis ergoterapeits.
Nodarbinātības pasākums "Darba vieta jaunietim"  tiek īstenots ar Eiropas Sociālā fonda projekta "Kompleksi atbalsta pasākumi" atbalstu, lai mazinātu jauniešu bezdarbu, palīdzot jaunietim bezdarbniekam iekļauties darba tirgū, vienlaikus veicinot pastāvīgas darba vietas izveidi un jauniešu pastāvīgu nodarbinātību.
Ja darba devējiem ir interese piedalīties projektā, jādodas uz tuvāko NVA filiāli, kā arī informāciju var meklēt NVA mājaslapā www.nva.gov.lv.
Ilze Mežniece

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku