Blogs

9 lietas, ko dara veiksmīgi cilvēki, kad vēl nav uzsākuši jauno darbu!

Ja atrodies darba meklējumos vai gaidi brīdi, kad uzsāksi darbu, tad šīs ir tās lietas, ar kurām nodarbojas uz veiksmi orientēti cilvēki! Karjeras eksperti uzsver, ka starp darbiem Tev vajadzētu vismaz vienu nedēļu (ideāli – divas), lai atpūtinātu ķermeni un garu. Ja drīzumā uzsāc jaunu darbu, tad šīs būtu tās lietas, kuras jāpaveic, lai virzītos uz panākumiem:

1. Saorganizē visu, kam nepieciešama organizēšana.
Samazini savas pirmās darba nedēļas stresa līmeni – saorganizē visu mājās, lai uz kādu laiku būtu miers! Varbūt mājās ir vēl kāds nepabeigts projekts, kas tirda prātu? – Pabeidz to!

2. Esi visur, kur vien var!
Šis ir ideāls brīdis, lai aizietu pie visiem ārstiem, kā arī atrastos mājās, lai, piemēram, meistars varētu salabot saplīsušās durvis, tiktu nomainīti ūdens skaitītāji, aizbrauc uz laukiem pie radiem, tiecies ar labākajiem draugiem utt., jo, kad sāksies darbs, tad Tev būs daudz mazāk laika, lai to visu paveiktu.

3. Esi offline!
Izmanto iespēju, ka vari atļauties būt nesasniedzams. Tas sniedz Tev iespēju atslēgties no visa, atpūtināt smadzenes. Tā vietā, lai daļu dienu lasītu e-pastus, pārbaudītu savus sociālos kontus, ar ko varēsi nodarboties, kad atkal uzsāksi darbu, beidzot izlasi grāmatu, ko tik ļoti esi vēlējies izlasīt.

4. Saglabā savu kontaktu loku.
Pirms uzsāc jaunu darbu mēģini saglabāt attiecības ar bijušajiem kolēģiem – regulāri uzturi kontaktus ar viņiem. Kas zina, kad dažādas pazīšanās var noderēt!

5. Atjauno informāciju savos sociālajos kontos.
Tas nenozīmē daudz laika pavadīt tiešsaistē, taču vienkārši savos profilos ieraksti informāciju par jauno darba vietu.

6. Dodies mazā atvaļinājumā!
Vai tas ir atvaļinājums ārzemēs vai Latvijā, taču mazs atvaļinājums ļaus gūt jaunus iespaidus, emocijas, kā arī tā laikā būs iespēja atpūsties – tas sevišķi ieteicams pirms jaunā darba uzsākšanas!

7. Izveido plānu.
Tādu plānu, kurā būtu iekļauti Tavi personīgie un p0rofesionālie mērķi – ar jaunu darbu tiek uzsākts jauns posms dzīvē, tāpēc šāds plāns ir nozīmīgs Tavai attīstībai!

8. Nospraud ilgtermiņa karjeras mērķus.
Kur Tu vēlies atrasties pēc 5 vai 10 gadiem? Ko Tu vēlies darīt..? Skaidra vīzija palīdzēs nenovirzīties no mērķa!

9. Atpūties!
Palutini sevi un atpūties – Tu to esi pelnījis! Tāpēc atalgo sevi, lai jauno darbu vari uzsākt mundrs, enerģisks un laimīgs!

Avots: https://agenda.weforum.org/2015/10/13-things-successful-people-do-between-jobs-2/



Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku