Blogs

9 ieteikumi, lai Tu vairāk nekavētu

Ja Tev ir pazīstama situācija, kad no rītiem regulāri atliec modinātāju, ilgi nevari izlemt, ko vilkt mugurā vai neplānoti ilgi pārlūko sociālos tīklus, un tā rezultātā Tu kavē darba laika sākumu vai svarīgu tikšanos, tad šie ieteikumi ir tieši Tev:

1. Tieši pirms iziešanas no mājām nepārlūko e-pastu vai sociālos tīklus, jo tie var aizņemt vairāk laika nekā biji plānojis.

2. Ieplāno par 25% vairāk laika nekā esi paredzējis. Šis noteikums var attiekties uz jebkuru aktivitāti, piemēram, ja ceļš uz darbu aizņem 30 minūtes, izej no mājām ātrāk un ieplāno 30 minūšu vietā 40 (nebūsim sīkumaini, jo pēc aprēķiniem tās sanāk 37,5 min.). Arī darba pienākumu veikšanai šis nosacījums strādās efektīvi, ja ieplānotos darbus izdosies paveikt ātrāk nekā iecerēts.

3. Sagatavojies jau iepriekšējā dienā – izdomā, ko vilksi mugurā, saliec somā visas nepieciešamās lietas un, iespējams, pagatavo kaut ko brokastīm. No rītiem, kad viss jau ir sagatavots un pārdomāts, tas palīdzēs Tev ietaupīt laiku.

4. Uzliec pulksteni par dažām minūtēm uz priekšu. Ja vienmēr mēdz kavēt pāris minūtes, šis triks Tev varētu palīdzēt.

5. Izmanto aplikācijas, kas ļaus noteikt, cik daudz laika Tu pavadi, darot konkrētas lietas. Tās palīdzēs precīzāk plānot aktivitātes gan darbā, gan ārpus tā. Šim nolūkam vari izmēģināt šo aplikāciju: www.rescuetime.com

6. Ieplāno tikšanos/pasākumus un citas aktivitātes 10 minūtes agrāk. Ja neparedzētu iesmeslu dēļ kavēsies, Tev būs 10 papildu minūtes.

7. Neaizmirsti par atgādinājumiem, ko vari atzīmēt savā mobilajā telefonā.  Tie laicīgi atgādinās par plānotajām tikšanām un pasākumiem, ko noteikti negribēsi nokavēt.

8. Ieplāno papildu laiku „sastrēguma stundās”, kad 30 minūšu brauciens var izvēsties par 1h 30 minūšu braucienu. Ieteicams neieplānot tikšanos pēc pusdienām, kas var neplānoti ieilgt.

9. Ja esi nospraudis mērķi no rīta pavadīt konkrētu laiku, lai sataisītos un dotos uz darbu vai tikšanos, ieslēdz mobilajā telefonā taimeri un regulāri seko līdzi laikam, cik ir atlicis līdz Tev jābūt gatavam. Tas palīdzēs saņemt sevi grožos un laicīgi sataisīties.

Avots: lifehack.org

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku