Blogs

8 padomi, lai izdzīvotu atvērtā tipa birojā!

Paradoksāli, taču atvērtā tipa biroji var negatīvi ietekmēt Tavu produktivitāti. Frāze „manas durvis vienmēr ir vaļā” lēnām izmirst birojos, jo arvien mazāk darbiniekiem ir īsts kabinets ar durvīm! Lai gan atvērtā tipa birojiem ir dažādas pozitīvas īpašības, tomēr ir arī negatīvās! Visvairāk šāda tipa birojos cieš cilvēki, kuri nav pieraduši pie šādiem plāniem, jo viņi ir „uzauguši” privāto kabinetu ērā. Tomēr, ir daži padomi, kurus, pielietojot ikdienā, dzīve atvērta tipa birojā kļūs vieglāka!

1. Izmanto iespējas, kuras sniedz privātās pārrunu zāles.
Visbiežāk uzņēmumos ir vai nu īpaša telpa, kas atvēlēta klusumam (jā, gluži kā bibliotēkā!), vai arī droši izmanto pārrunu zāles, kad tās ir brīvas.

2. Zelta likumi starp kolēģiem.

Nerunā pa telefonu skaļi vai neēd īpatnējus ēdienus, kas varētu traucēt apkārtējiem! Jeb pavisam vienkārši – nedari otram to, ko pats nevēlies, lai dara Tev.

3. Neielauzies citā teritorijā.
Ne tikai trokšņi var būt traucējoši atvērtā tipa birojos, taču arī, ja Tavi dokumentu krāvumi izpletušies uz citu kolēģu teritorijas! Ievērot robežas – tas ir ļoti svarīgi! Un ne jau tikai, principa vai profesionalitātes dēļ, taču arī emocionālā līmenī.

4. Atklātas sarunas.
Ja Tavs kolēģis joprojām nav sapratis, ka “visi esat vienā laivā” un visa plašā telpa nav viņa personīgais birojs (vai citu nesaprašanās dēļ), uzsāc atklātu sarunu, lai atrastu kopēju valodu. Šādos gadījumos centies neiesaistīt priekšniecību, ja vien tā visas citas iespējas ir izsmeltas.

5. Izmanto austiņas.
Tas ir labākais veids, lai norobežotos no visa, kas notiek apkārt. Trokšņu slāpējošas austiņas būs labākais risinājums! Ja strādā pie kāda īpaši nozīmīga darba, tad redzamā vietā novieto līmlapiņu, ka būsi brīvs/pabeigsi darbu tad un tad.

6. Esi pacietīgs.
Atvērtā tipa birojs Tev var būt kaut kas nepierasts, ar laiku, tomēr, Tu ar visu apradīsi. Pamēģini dažādas pieejas, lai uzzinātu, kas “strādā, kas nē”! Iespējams, ka izdevīgi ir strādāt, kamēr lielākā daļa kolēģu ir pusdienās u.c. Neuztraucies un esi pacietīgs, jo ar laiku Tu iemanīsies, kad, ko, kā darīt vai nedarīt!

7. Nesūdzies priekšniekam
... jo tas neko nedos! Negaidi no priekšnieka, ka viss birojs tiks mainīts tikai Tevis dēļ! Pieņem visu tā, kā arī, eksperimentē ar austiņām, biroja galdu robežu atdalītājiem, nopērc kādu garāku/platāku augu – esi radošs! 

8. Izmanto situāciju. 
Turi ausis un acis vaļā – šāda veida birojā viss ir vairāk kā uz plaukstas. Atvērtā tipa biroju uztver nevis kā šķērsli, bet gan iespēju!

Avots: http://www.inc.com/geoffrey-james/5-ways-to-survive-an-open-office.html

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku