Blogs

7 hobiji, kas padarīs vai jau dara Tevi gudrāku!

Izrādās, kad cilvēks apgūst kādu jaunu prasmi, tad smadzenēs tiek iestaigātas “jaunas takas”, kas spēj uzlabot darbaspējas. Ja šobrīd esi jauna hobija meklējumos vai jau nodarbojies ar kādu no šiem hobijiem, tad šajā ierakstā uzzini, kā tas ietekmē Tavu potenciālu.

1. Mūzikas instrumenta spēlēšana.
Šis hobijs palīdz ar radošumu, analītiskajām spējām, matemātiku un daudzām citām. Lai gan šie ir lieliski ieguvumi, tomēr daudzi apgalvo, ka tādi paši ieguvumi rodas komandas sportā. Taču mūzikas instrumenta spēlēšana ietekmē mūs daudz vairāk, jo (vienkārši runājot) rada jaunus savienojumus smadzenēs, kas neatkarīgi no vecuma uzlabo līdera, problēmu risināšanas spējas, atmiņu, kā arī smadzeņu darbību kopumā

2. Lasīšana.
Lai arī kāda būtu lasāmviela (biznesa, sieviešu vai kāds cits žurnāls, viena lata romāni vai vēsturiska enciklopēdija), ieguvumi būs tādi paši. Lasīšana samazina stresu, kas liek cilvēkam justies labāk, kā arī paaugstina inteliģences līmeņus. Kopumā šis hobijs palīdz rast dažādus nestandarta risinājumus problēmām, saprast dažādu procesu norisi, paaugstina empātijas slieksni.

3. Regulāri treniņi.
Te ir runa par regulāriem treniņiem – ilgāki, grūtāki treniņi, ja tie nab regulāri nebūs iedarbīgi. Jo tikai regulārie treniņi rada vielu, kas palīdz ar atmiņu, mācīšanos, koncentrēšanās un izpratnes spējām. Savukārt, regulārai sēdēšanai ir pretējs efekts.

4. Jaunas valodas apguve.
Jauna valodas apguve uzlabo cilvēka spējas tikt galā ar emocionāli grūtiem darbiem vai situācijām. Hobijs arī uzlabos arī plānošas un problēmu risināšanas prasmes. Pie tam, ja mācēsi runāt vismaz divās valodās, tad būs vieglāk arī koncentrēties uz vairākām lietām vienlaikus.

5. Kumulatīvā mācīšanās.
Daudzi no mums ir pieraduši iekalt galvā kādu informāciju uz noteiktu notikumu, piemēram, prezentāciju, eksāmenu, taču pēc tam šī informācija tiek ļoti ātri aizmirsta, jo tā tika iemācīta kā pantiņš. Pielieto kumulatīvās mācīšanās procesu ikdienā – pieraksti interesantu informāciju, kas var noderēt vai liekas interesanta, ik pa laikam pārlasi šos pierakstus, kā arī mēģini pielietot jauno informācijas devu ikdienā, lai nezaudētu šīs jaunās zināšanas.

6. Smadzeņu treniņš.
Sudoku, krustvārdu mīklas, video spēles, kārtis un citas līdzīgas aktivitātes paaugstina cilvēka spēju redzēt lietas no vairākiem punktiem, kas palīdz izprast cēloņus, citu cilvēku uzvedību un emocijas. Cilvēki, kuru hobijs ir galda vai citas spēles, ir stresa noturīgāki, kā arī mazāk pakļauti negatīvām domām.

7. Meditācija.
Ar meditācijas palīdzību iespējams kontrolēt smadzeņu darbību. Tas nozīmē, ka iespējams savas smadzenes ieprogrammēt, piemēram, justies pārliecinātam pirms svarīgām pārrunām. Šis hobijs palīdzēs arī sasniegt cilvēka maksimālo potenciālu.

Avots: http://www.entrepreneur.com/article/249752

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku