Blogs

6 veidi kā paaugstināt darbinieku produktivitāti

Visi darba devēji saskaras ar to, ka darbinieki nestrādā pietiekami produktīvi. Lielākā daļa darbinieku mēģina strādāt produktīvi un vienmēr meklē veidus, kā visus pienākumus izpildīt pēc iespējas labāk un ātrāk, bet ne vienmēr pietiek tikai ar rūpību un centību. Nepietiek tikai ar to, ka smagi strādā, ir jāstrādā arī gudri. Tas ir liels izaicinājums, saprast, kā no darbiniekiem dabūt vairāk, tajā pašā laikā neliekot viņiem izdegt. Par laimi ir daži ļoti labi paņēmieni, kurus ir iespējams izmantot, lai uzlabotu darbinieku produktivitāti.


Skaidri mērķi

Darbiniekiem primāri ir jāzina, kādēļ viņi strādā. Darbinieks, protams, var vienkārši ierasties birojā, lai uzrakstītu atskaites, nosūtītu e-pastus un apmeklētu konferences zvanus, bet tam būs maza nozīme, ja nav zināmi uzņēmuma kopējie mērķi.

Ir nepieciešams noteikt, kādi ir šie mērķi, un norādīt, kā visi darbinieki, sākot no prezentāciju izveides līdz projektu rakstīšanai vai atskaišu nodošanai, strādā pie šiem mērķiem. Tas dod darbiniekiem lielāku izpratni par mērķiem un motivāciju strādāt pēc iespējas labāk, lai sasniegtu ko lielāku.

Darbinieku produktivitātes un veiktspējas novērtēšana

Lai gan darbinieku produktivitātes un veiktspējas novērtēšana nekādā ziņā nav jauna ideja, ir svarīgi, lai standarti un vadlīnijas tiktu noteiktas tā, ka darbinieki precīzi zina, ko skatīsies vadība. Ir grūti labi paveikt darbu, nezinot, kas un kā tiks vērtēts.

Attālināts darbs

Vai ir nācies aizdomāties, ka daži vai pat visi darbinieki strādā no mājām? Viens no nesen veiktajiem pētījumam atklāja, ka darbinieki, kas strādā no mājām, nostrādā vairāk stundas un ir par 13 % produktīvāki.

Papildus iegūtajai darbinieku produktivitātei strādājot no mājām, šiem darbiniekiem ir arī lielāka apmierinātība ar darbu. Šie divi aspekti papildina viens otru, tādēļ attālināta strādāšana kļūst arvien populārāka darba devēju vidū.

Mazāk aizliegumu

Daudzi uzņēmumi uzskata, ka izmantot sociālos tīklus vai citas interneta vietnes darba laikā ir nepieļaujami. Sakarā ar šo attieksmi, darba datoriem un internetam parasti tiek uzlikti ierobežojumi, taču tas var izraisīt nevēlamu darbinieku reakciju.

Uztraukties par uzņēmuma laika ļaunprātīgu izmantošanu, ir pamatoti, taču internetā ir daudz resursu, kurus var izmantot, lai darbinieki savu darbu paveiktu labāk. Kaut arī pastāv risks, ka darbinieki zaudēs laiku, nelietderīgi izmantojot piedāvātos resursus, labākie darbinieki to izmantos, lai strādātu vēl produktīvāk.

Pienākumu deleģēšana

Darba devējiem bieži ir vēlme pārraudzīt un kontrolēt visu, ko darbinieki dara. Iespējams, ka uzņēmumā pat ir uzstādītas novērošanas kameras, lai kontrolētu, ka darbinieki visu laiku velta darbam.

Bet no darbiniekiem var iegūt lielāku produktivitāti, vienkārši deleģējot savu varu un pienākumus. Tas ļauj viņiem pievērst uzmanību detaļām, un redzēt visu kopainu. Darbu deleģēšana arī parāda uzticēšanos saviem darbiniekiem, protams, ja visu laiku netiek vērots pār plecu, vai tik visi visu izdara pareizi.

Efektīva komunikācija

Visi iepriekšminētie punkti sakrīt ar vienu galveno ideju: visiem tiem ir vajadzīga laba savstarpējā komunikācija. Vai paskaidrojot jaunu uzņēmuma mērķi vai uzticot darbiniekam kādu jaunu pienākumu, efektīva komunikācija nodrošina to, ka darbinieki zina viņu lomas, apzinās ko viņi var darīt, lai uzlabotu kompāniju.

Taču vāja komunikācija atstāj daudzus darbiniekus neskaidrībā fokusējoties uz nebūtiskiem uzdevumiem, nesaprotot prioritāšu sadalījumu vai uzņēmuma politiku. Laba komunikācija nodrošina to, ka problēmas tiks atrisinātas pirms tās būs sākušās, dodot darbiniekiem izdevību vairāk koncentrēties uz veicamo darbu un vairāk arī paveikt.

Avots - http://switchandshift.com/6-ways-improve-employee-productivity


<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku