Blogs

6 profesijas, kas dara cilvēkus laimīgākus

Šīm profesijām ir zemāki stresa līmeņi un iespējams elastīgs grafiks, kā arī tās ir iekļautas arī 2015.gada labāko darbu sarakstā.

Grāmatvedis, auditors vai lietvedis
Cilvēki, kuri strādā šos darbus, ir tādi, kuri novērtē ciparus, plānošanu, tāpēc tas arī atspoguļojas arī viņu personībā, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc šie darbi ir saistīti ar mazāk stresu. Algu ziņā – tās nav augstākās, taču ierindojas aptuveni saraksta vidusdaļā, kā arī šo darbu pārstāvji var atļauties elastīgākus darba laikus, kā arī - šo profesiju pārstāvji vērtē, ka viņu darbā ir mazāks stresa līmenis (nekā citiem kolēģiem viņu uzņēmumā).

Ainavu projektētājs
Visiem, kuriem patīk darboties ārā (ne biroja telpās visu dienu), kā arī aizraujas ar parku, dārzu, ainavu un vides objektu veidošanu, šis darbs būs īstais! Vasara un pavasaris ir šīs profesijas pārstāvju rosīgais laiks, alga ir salīdzinoši maza, tāpēc algu sarakstā šīs profesijas pārstāvji ierindojas zem vidusdaļas. Ainavu projektētāji arī atzinuši, ka reti sastopas ar stresu, kā arī viņu darba grafiks ir salīdzinoši elastīgs.

Masieris
Masieriem ir liela saistība ar cilvēka fizisko, kā arī emocionālo veselības stāvokli. Lai gan ikdienā šīs profesijas pārstāvji izlieto lielu daļu savas enerģijas, tomēr viņi uzskata, ka darba stresa līmenis ir zems, kā arī viņi paši var izvēlēties, kad strādāt. Eksperti prognozē šīs industrijas popularitātes palielināšanos par 23% līdz 2022.gadam.

Biroja administrators
Šīs profesijas censoņiem ikdiena saistās ar zema stresa administratīviem darbiem, piemēram, kopēšana, atbildēšana uz telefonu zvaniem u.c. Lai gan administratoriem algas mēdz būt salīdzinoši zemas, tomēr par patiesi labu administratoru uzņēmumi ir gatavi maksāt arvien vairāk, jo šiem darbiniekiem ir ļoti liela nozīme uzņēmuma darbības nodrošināšanā.

Rekreācijas speciālisti un treneri
Šī ir tā niša, kuras pārstāvjiem, lai nodrošinātu kvalitatīvu pieredzi un produktu, pašiem ir jāatspoguļo tas, ko viņi pārdod. Tas nozīmē, ka viņiem pašiem jābūt formā, līdzsvarā ar sevi un apkārtējiem un veselīgiem, tāpēc šo speciālistu stresa līmenis ir zems, kā arī – darba laiks elastīgs un alga virs vidējās.

Mājaslapu izstrādātājs
Profesionāļiem, kuri izvēlējušies šo darbu, ir paveicies, jo šī pozīcija ierindojas ne tikai šajā topā, taču arī starp labākajiem un labāk apmaksātajiem darbiem. Eksperti arī prognozē, ka pieprasījums pēc mājaslapu izstrādātājiem turpinās augt!

Avots: http://money.usnews.com/money/careers/slideshows/the-6-best-jobs-for-work-life-balance/1

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku