Blogs

6 lietas, kas Tev būtu jādara, uzsākot jaunu darbu

Jo katram no mums ir tikai viena iespēja, lai radītu pirmo iespaidu! Par tām lietām un darbiem, kuri tiek darīti (vai nedarīti), jādomā kā par mazām zelta monētām, kuras tiek vāktas dažādās spēlēs. It kā savāktā monētu rinda neliekas nekas īpašs, tomēr vienmēr no tām vēlāk tiek gūts kāds labums. Tāpēc arī mazajām niansēm un darbiņiem (“zelta monētām”) ir ļoti liela nozīme pirmajā darba nedēļā.

Tāpēc, lūk, kā radīt pozitīvu pirmo iespaidu jaunajā darba vietā:

1. Ģērbies tā lai radītu labu pirmo iespaidu jeb “dress to impress”. Ja Tev bija intervija klātienē, tad atceries, kā Tavi intervētāji bija saģērbušies – mācies no viņiem. Taču, ja joprojām māc šaubas, tad vienmēr labāk nedaudz uzposties savā pirmajā darba dienā. Jo – kurš gan nevēlētos saņemt pozitīvus atzinumus no jaunajiem kolēģiem!

2. Esi draudzīgs! Smaidi! Iepazīstini ar sevi, ja satiec kādu, mēģini uzsākt draudzīgas sarunas. Mēģini atcerēties cilvēku vārdus, ja tas tik labi nesanāk – pārprasi vēlreiz, vari veikt kādus pierakstus, izmanto mājas lapu, kurā ir visi kolēģu vārdi. Tas var likties kā sīkums, taču jaunie kolēģi ļoti novērtēs, ja būsi draudzīgs, pozitīvs un atcerēsies viņu vārdus! Nesteidzies ar kādu pārāk sadraudzēties (iegūt jaunu labāko draugu) jau pirmajā nedēļā, jo tas nozīmē, ka tad pavadīsi laiku tikai ar šo cilvēku vai kādu noteiktu “bariņu”.

3. Iepazīsties ar “zvaigznēm”! Kad staigā apkārt pa biroju, tad neaizmirsti sevi iepazīstināt ar lēmumu pieņēmējiem un cilvēkiem, kuri daudz sasnieguši šajā uzņēmumā. Labāk to izdarīt jau pirmajās dienās, pārvarēt kautrību vai ko citu, lai vēlāk tas nekļūtu par kādu šķērsli Tavā karjeras attīstībā.

4. Novēro un mācies! Kamēr jau pirmajā dienā vēlies kalnus gāzt, sākumā labāk koncentrējies uz mācīšanos no citiem – kā “lietas” norisinās uzņēmumā, kāds ir protokols dažādās situācijās, nebaidies arī uzdot jautājumus kolēģiem. Taču nekad pirmajā nedēļā neskandini: “..taču manā vecajā darbā mēs darījām tā..”.

5. Kopē! Kamēr mācies un novēro jaunos kolēģus mēģini līdzināties viņiem. Piemēram, nevēlama situācija būtu, ja Tu būtu pirmais, kurš aiziet no darba, taču arī ne pēdējais.

6. Palīdzi! Parādi, ka esi optimistiski noskaņots, ka vēlies palīdzēt un sadarboties ar kolēģiem. Nebaidies arī prasīt vairāk darba pirmajā nedēļā (bieži jaunajiem darbiniekiem sākumā tiek dots mazāk darba)

Un tad, ja pirmajā nedēļā esi savācis gana “zelta monētu” – parādījis visiem, ka vēlies iepazīt jaunos kolēģus, mācīties, pielāgoties un palīdzēt, tad tas nozīmē labu sākumu jaunajā dzīves posmā!

Avots:http://jobs.aol.com/articles/2015/08/19/6-things-to-do-during-your-first-week-of-work/

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku