Blogs

5 pēdējās lietas, ko apsvērt, pirms saki “jā!” darba piedāvājumam

Tiek skaitītas dienas, stundas, minūtes..bet tad pienāk ilgi gaidītais brīdis – Tu saņem darba piedāvājumu. Tajā brīdī, kad darba devējs vēlas, lai paraksti darba līgumu, viss uzņem tik lielu ātrumu, ka grūti apstāties kaut uz brīdi. Kāpēc gan vajadzētu apstāties? Darbs ir kabatā!

Darba piedāvājuma pieņemšana ir liels solis – droši, ka Tu nevēlētos vēlāk nožēlot pieņemto lēmumu. Tieši šī iemesla dēļ ir vērts nedaudz piebremzēt un apdomāt dažas pēdējās lietas, lai Tu būtu 100% pārliecināts par savu izvēli.

1. Varbūt ir vēl kaut kas, ko vēlies apspriest? Ja esi gatavs parakstīt darba līgumu, tad noteikti jau esi apspriedis savu algu (ja ne, tad šis ir īstais laiks!!!). Ir vērts atcerēties, ka šis ir īstais brīdis, lai apspriestu vēl kādas detaļas un piemērotu piedāvājumu Tavām vajadzībām un vēlmēm (tas nenozīmē, ka vajag pieprasīt zilus brīnumus), piemēram, elastīgas darba stundas, darbs no mājām utt. jeb kas nu kuram svarīgs!

2. Vai darba piedāvājumā ir kaut kas, ko līdz galam neizproti? Pat vismazākais sīkums – nav ko kautrēties! Vajag prasīt, kamēr viss ir skaidrs! Tas varētu būt jautājums par algas piemaksām, prēmijām, pārtraukumu laikiem, atvaļinājuma dienām utt.

Priekā par darba piedāvājumu dažreiz var veidoties situācija, kurā tīši vai netīši dažas neskaidras nianses tiek palaistas gar ausīm. Šīs nianses ir svarīgi noskaidrot un precizēt pirms darba līguma parakstīšanas, lai vēlāk nerastos problēmas.

3. Kā ar veselības apdrošināšanu..? Izpēti un kārtīgi izlasi veselības apdrošināšanas dokumentus – kādas izmaksas tiek segtas, kādas ne. Vai veselības apdrošināšanai var pievienot kādu no ģimenes locekļiem utt. – Tu pats zini, kas nu ir svarīgi..

4. Vai esi gatavs šim braucienam? Vai esi aprēķinājis, cik laika nepieciešams, lai tiktu uz/no darba? Cik tas izmaksās? Kā tas ietekmēs Tavu dzīvi, piemēram, ja ceļā jāpavada stunda, bet bērni jāaizved uz skolu.. Dažiem pat divas stundas var būt to vērts, tas atkal paliek katra ziņā, bet labāk šo apdomāt un pārdomāt.

5. Vai šis ir pareizais brīdis? Vai vari uzsākt uzreiz šo darbu? Cik daudz laika Tev nepieciešams, lai tiktu skaidrībā ar savu pašreizējo darbu? Ja jauno darbu vari sākt tikai pēc mēneša, tad droši tā arī saki, lai kopīgi varētu to apspriest.

Aiz idejas nedaudz piebremzēt un apstāties ir senu senā paruna – labāk divreiz nomērīt, vienu reizi nogriezt! Tad vismaz droši zināsi, ka nenožēlosi sasteigtu, nepārdomātu lēmumu.

Avots: http://www.forbes.com/sites/dailymuse/2014/02/03/5-last-things-to-consider-before-accepting-an-offer/#5998f7d3967d

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku