Blogs

5 pazīmes, kas liecina par to, ka ir pienācis laiks mainīt darbu.

Daudzi cilvēki ienīst pārmaiņas, jo nezināmais ir biedējošs. Daudzi pieturas pie pazīstamām lietām, pat ja tās vairs nav piemērotas, noderīgas vai paši ir izauguši no tām. Jo īpaši tas attiecas uz karjeru. Dažreiz cilvēki iestrēgst vienā karjeras virzienā vai darba vidē, kas tos padara nelaimīgus, taču par spīti tam viņi paliek tur, jo ir grūti saņemties un mainīt karjeru, kad ir  iegūta pieredze, spēks un labs atalgojums.

Cilvēki bieži nonāk nepareizās darba vietās, sfērās, amatos vienkārši nejaušības pēc. Viņi sāk konkrēto darbu  un kļūst prasmīgi tajā, tādēļ pie tā arī pieturās. Cilvēki orientējas uz izaugsmi, mērķu sasniegšanu vai iekrājumiem, taču neapzinās, cik toksiska tajā brīdī ir viņu dzīve.

Neviens nav pelnījis justies nožēlojams, jo īpaši cilvēki jums apkārt, kad jūs nepārtraukti dalāties ar viņiem jūsu neapmierinātībā. Bieži vien cilvēki neapzinās cik nelaimīgi viņi ir un neievēro to, cik daudz negatīva viņi pauž uz ārpusi.

Šīs pazīmes palīdzēs noteikt, vai ir pienācis laiks lielām pārmaiņām, vai arī jums ir tikai nelielas problēmas, kas jāatrisina.

1. Tu ej gulēt ar uztraukumu par rītdienu.

Lielākajai daļai cilvēku darbs ir stresa pilns un daudzi atnes darbu līdzi mājās. Bet, ja katru nakti dodoties gulēt, domājat par darbu, uztraucaties par darbu, un dēļ tā nejūtaties izgulējies, tad, iespējams, ir jāapdomā tā maiņa. Tā noteikti ir zīme, ka jums ir problēmas ar darbu, ja svētdienas pēcpusdienas ir visgrūtākais nedēļas posms, jo jūs zināt, ka pirmdien atkal būs darbadiena.  Jūs nevēlaties atkal satikties ar kolēģiem vai nodoties darba lietām, kuras tik ļoti patīk, tā vietā jūs vēlaties, kaut svētdiena nekad nebeigtos. 

Mēģiniet atpūtināt prātu, iespējams, noder kāds ilgāks atvaļinājums, bet, ja tas nelīdz, tad ir vērts apsvērt jaunas karjeras iespējas.

2. Jūs strādājiet tikai naudas dēļ.

Nauda var paveikt lieliskas lietas, un naudas trūkums, protams, rada stresu. Lielākā daļa cilvēku gūst apmierinātību ar darbu, ja tie redz savam darbam pievienoto vērtību, redz izaugsmes iespējas vai gūst piederību, draudzīgas attiecības. Ja konstatējat, ka jūsu darbībās nav reāla apmierinājuma, ir iespēja, ka nepieciešams mainīt savu ceļu. Mēģiniet atgriezties pie sava dzīvesveida, lietām, kas sniedz apmierinājumu, lai nauda nav vienīgais, kādēļ dodaties uz darbu.  Ja jūs joprojām nevarat atrast prieku esošajā darbā, aktivitātēs, sfērā, tad jums ir jāsaprot, kas ir tas, kas jums sagādā prieku, un mēģiniet savu karjeru attīstīt šajā virzienā.

3. Katrs e-pasts, kuru lasiet, izklausās sarkastisks vai nievājošs.

Ja katru reizi, kad saņemat e-pastu, jūs domājiet, kaut kas nav kārtībā. E-pasts ir lielisks barometrs, lai noteiktu, kā jūs uztveriet komunikāciju uzņēmumā.  Tā kā tas nenodod emocijas un signālus, tas bieži vien izskaidro jūsu pozitīvās vai negatīvās sajūtas. Jūs varat izlasīt kādu e-pastu, kas ir patiešām laipns kā šķebinošu un atriebīgu, jo tā jūs tagad jūtaties, un tas ir veids, kādā jūs atbildētu uz šo e-pastu.

Izmēģiniet lasīt visu ar pozitīvu izteiksmi un noskaidrojiet, vai komunikācija ar kolēģiem un vadību uzlabojas. Ja jūs joprojām izjūtat apvainojumu visā, ko lasāt, tad atrodiet vietu, kur varat strādāt ar cilvēkiem, kuri jums patīk.

4. Negatīvais visā, ko sakiet.

Cilvēki ikdienā tiek iekļauti dažādās darba aktivitātēs, un bieži vien neapzinās negatīvo toni un vibrāciju, ko nodod saviem kolēģiem. Un tā kā lielākā daļa cilvēku nevēlas apvainot otru, viņi vienkārši to pieņem un, jo īpaši, ja šo negatīvismu izplata viņu vadītājs.

Pavērojiet, vai jūs varat dzirdēt savu negatīvismu sanāksmēs, pa tālruni vai sarunās ar kolēģiem. Ņemiet piezīmju bloku un atzīmējiet katru reizi, kad dzirdat vai jūtat sevī negatīvismu. Ja līdz pusdienlaikam esiet pārsniedzis nedēļas normu, ziniet, kaut kas ir jāmaina. Ja jūs jūtiet, ka esi dusmīgs, sarūgtināts vai neapmierināts, un jūs vēlaties būt pozitīvāks un priecīgāks kaut vai to dažu foršo kolēģu dēļ, bet vienkārši to nevariet, ir pienācis laiks veikt izmaiņas.

5. Jūs neredzat gaismu tuneļa galā

Kad paskatieties savā nākotnē karjeras ziņā, ko jūs redzat? Vai jūs esat patīkami satraukti par to, kur tā vedīs, vai arī jūs redzat tikai to lielo bonusu, atvaļinājumu vai pensionēšanos? Ja jūs baidāties, ka uzņēmuma politika paliks nemainīga, attiecības un komunikācija uzņēmumā būs tikpat briesmīga un neviens uzņēmumā nemēģina uzlabot situāciju, jūs atrodaties uz drūma ceļa. Vai nu tieciet ar savām sajūtām galā iekšēji, vai arī dariet visu, lai pēc iespējas ātrāk nomainītu darbu un no jauna sajustu, kas ir daudzsološa nākotne un karjera.

Avots - https://www.themuse.com/advice/5-crystalclear-signs-its-time-for-a-career-change


<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku