Blogs

5 ieteikumi kā vadītājam motivēt un stiprināt darbinieku komandu

"Kāda nozīme ir tam, lai darbinieki būtu motivēti, entuziasma pilni un iesaistīties griboši? Tā var būt izšķirošā lieta, kas nosaka to, vai kompānija gūs panākumus vai cietīs neveiksmi," apgalvo Hoseins Kaš Razzagi, kurš ir "Fancred", sociālā tīkla sporta faniem, dibinātājs.

“Šis nav stāsts par cilvēkiem, kuri ļoti labi darba savu darbu, bet gan par cilvēkiem, kuriem es uzticos,” saka Razzagi. “Jā, man ir vīzija, taču tie būs viņi, kuriem tā “jāuzķer”, jāizprot un realizējot to, jānodrošina panākumi kompānijai. Uzticēšanās kļūst izšķiroša brīdī, kad katrs komandas biedrs individuāli notic idejai un iegulda savas pūles un zināšanas, lai to realizētu.”

Ja tavā komandā ir motivēti darbinieki, tas noteikti palīdz arī tava paša laiku izmantot daudz lietderīgāk. “Ja varu uzticēties, tas nozīmē, ka man nav jālieto kaut kādi kontroles mehānismi un jāuztraucas, vai kāds neuzkavēsies, piemēram, pusdienu pārtraugumā pārāk ilgi,” stāsta Razzagi. “Man nav jāpiedalās katrā sapulcē tikai lai pārliecinātos, ka katrs dara to, kas viņam ir jādara.”

Izklausās lieliski, taču kā to panākt? Te 5 ieteikumi no Razzagi, kas tiek ievēroti viņa kompānijā “Fancred”.

1. Pārliecinies, ka darbiniekiem rūp tas, kas rūp tev
Uzņēmumā “Fancred” tas nozīmē, ka darbā pieņem tos cilvēkus, kuri tāpat kā Razzagi izprot sporta nozīmi, ietekmi un iespēju saistīt dažādas cilvēku grupas. “Ja tevi aizrauj sports un tu tici, ka tas pozitīvi ietekmē dzīvi, tad mēs meklējam tieši tevi, ja tu pamatu pamatos netici sporta nozīmei, lomai dzīvē, tas skaidri norāda, ka tu izstājies,” skaidro Razzagi.

Šis ir viens no iemesliem, kāpēc kompānija “Fancred” tradicionāli pirms nolīgt darbiniekus pastāvīgi, vispirms pieņem cilvēkus ārštata darbā vai piesaista īslaicīgiem projektiem. Tieši šī paša iemesla ikvienam uzņēmumā katru mēnesi ir iespēja saņemt 200 USD, lai iegādātos biļetes uz dažādiem sporta pasākumiem.

2. Skaidri definē karjeras izaugsmes iespējas
Ja darbinieks darīs savu darbu labi, vai viņam būs iespēja saņemt paaugstinājumu uzņēmumā? Ja nē, vai tu viņam palīdzēsi “izsisties” un, varbūt, atrast labāku darbu citā vietā? Dot darbiniekiem iespēju attīstīt karjeru un nodrošināt izaugsmi īpaši svarīgi ir mazās kompānijās. Nevienam nepatiks vienmēr darīt tikai melno darbu, tāpēc svarīgi ir skaidri definēt to, kas notiks, ja darbinieks regulāri darīs un sasniegs vairāk, nekā rakstīts viņa darba aprakstā.

3. Izaicini darbiniekus
“Kā darba devējs es cenšos pieņemt darbā cilvēkus, lai viņi izpildītu attiecīgus uzdevumus,” stāsta Razzagi. “Tomēr laiku pa laikam mēs mēģinām iesaistīt darbiniekus arī projektos, kas nav saistīti ar tiem pienākumiem, kuru dēļ viņi tika pieņemti darbā, lai dotu viņiem iespēju parādīt savas zināšanas arī citā jomā, lai nodrošinātu viņiem izaugsmes iespēju.

Piemēram, “Fancred” pieņēm darbā divus menedžerus, kuru galvenā atbildība bija sadarboties ar koledžu studentiem, lai veicinātu “Fancred” atpazīstamību. Kādā brīdī Razzagi uzticēja viņiem izveidot “Fancred” partnerību ar citiem zīmoliem. “Kaut kādā mērā tas bija tas, ko viņi darīja līdz šim, taču vienlaicīgi tā bija iespēja arī paplašināt pieredzi, tie vairs nebija tikai koledžu studenti.”

4. Izskaidro, kā tiks vērtēti darbinieku panākumi darbā
“Sliktākais gadījums pasaulē ir darīt kaut ko, bet nezināt, vai tam, ko dari, ir kāda jēga. Tu vienkārši nevari kļūt labāks, kamēr nezini, kāda ir vērtību skala, pēc kā to nosaka,” saka Ragazzi.

Tieši tāpēc katru reizi, kad pieņem kādu darbā, notiek atklāta saruna par to, kas ir konkrētās personas atbildība un kā tiks noteikts, mērīta konkrētā darbinieka attīstība. Pat ja amats ir relatīvi maznozīmīgs, svarīgi, lai darbinieks izprastu, kas ir tās lietas un faktori, pēc kuriem novērtēs viņa panākumus.

5. Neesi šķērslis darbinieku ceļā
“Ja es ticu tev, ka spēsi būt noderīgs uzņēmumam konkrētu pienākumu izpildē, tad man jādod iespēja tev izmantot savu ieredzi un zināšanas, lai to apliecinātu,” stāsta Razzagi. “Es izvēlos darbiniekiem noteikt mērķus, kas jāsasniedz, un tad ļauju viņiem pašiem izdomāt, izplānot, kā tos sasniegt. Kā vadītājam, mans uzdevums ir pārliecināties, ka visiem ir pareiza vīzija. Kad esmu par to pārliecināts, tad svarīgākais ir ļaut komandas biedriem pašiem spīdēt un darīt to, kas katram vislabāk padodas.”

Avots: inc.com

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku