Blogs

5 ieradumi darbā, ko ieteicams pārtraukt jau šodien!

Savās darba vietās mēs pavadām daudz laika, tāpēc svarīgi apzināties, ko darīt vai labāk nedarīt! Dažādi ieradumi, komunicēšanas veids un citas aktivitātes var negatīvi ietekmēt produktivitāti un kopējo atmosfēru Tavā birojā. Šī iemesla dēļ iesakām pārtraukt šos 5 ieradumus jau šodien:

Būt klusam jeb par to nerunāt.
Viens no jaunākajiem pētījumiem atklājis, ka 56% darbinieku vairāk kā gadu izvēlas klusēt un nerisināt problēmas, kas saistītas ar viņu darbu. Iespējams, ka tas neizklausās tik traki, taču, ja ilgtermiņa klusēšana par problēmām birojā netiek risināta, tad tas negatīvi ietekmē gan pašu cilvēku, gan viņa darbu. Tāpēc ieteicams saņemties (sevis dēļ!) un skaļi runāt par problēmām! Protams, ka nav garantēts tūlītējs risinājums, taču Tu būsi izdarījis visu, ko spēj.

Darīt vairākas lietas vienlaikus.
Lielākā daļa no mums jau pieraduši “žonglēt” vairākus pienākumus vienlaicīgi, tāpēc darīt vienu darbu skan kā kaut kas tāls un nereāls. Taču Stenfordas universitātes pētījumā pierādīts, ka mūsu produktivitāte ļoti cieš, ja cenšamies padarīt vairākus darbus vienlaicīgi.

Pļāpāt.
Kad visi kolēģi, kā arī priekšnieks zina visu par Tavu dzīvi, tad tas nelabvēlīgi var ietekmēt ne tikai attiecības darbā, bet arī Tavu karjeru. Kolēģis ir un paliek tikai kolēģis, lai arī viņš ir vislabākais, foršākais un uzticamākais. Tāpēc pļāpāšanu par savu privāto dzīvi atstāj uz brīdi, kad tiksies ar labāko draugu! Tas arī attiecas uz darba e-pasta izmantošanu – kuram gan negadās aizsūtīt e-pastu nepareizajam kolēģim, tāpēc atceries šādos e-pastos neiekļaut privātas dabas jautājumus (un atbildes).

Tenkot.
Gadu laikā ir izkristalizējies, ka tenkošana ir viens no konfliktu iemesliem darbā. Tenkošana arī noved pie aprunāšanas, kas ir neprofesionālas uzvedības pazīme. Tāpēc gadījumos, ka ir vēlme patenkot, tad atgādini sev mantru – ja Tev nav nekas labs, ko teikt, nesaki to nemaz! Tenkošana nekad nav novedusi pie laba.

Nākšana uz darbu ar sliktu garastāvokli.
Pētījumos pierādīts, ka slikts garastāvoklis ir „lipīgs” – tas darbojas kā domino reakcija. Negatīvas emocijas komandā mazina produktivitāti un komandas garu. Centies atrast veidus, lai negatīvās emocijas neietekmētu Tev apkārtējos – ja katrs censtos to darīt, tad darbā būs daudz patīkamāka atmosfēra!

Avots: http://jobs.aol.com/articles/2015/07/27/things-to-immediately-stop-doing-at-work/

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku