Blogs

5 emocionālās prasmes, ko vērtīgi izkopt, lai kļūtu par lieliskāku darbinieku

Ja kādreiz esi atradies darba meklējumos, tad droši, ka zini – Tavām iemaņām ar dažādu tehniku, programmām un citām inovācijām ir ļoti liela nozīme. Taču pēdējā laikā arvien augstāk un augstāk tiek vērtētas potenciālā darbinieka rakstīšanas, publiskās runāšanas, kā arī prasmes strādāt un darboties komandā.

Augsts emocionālās inteliģences līmenis palīdz attīstīt šīs iemaņas, kas var būt viens no iemesliem, kāpēc tiksi pieņemts darbā.

Galvenās emocionālās prasmes, kuras būtu vērtīgi izkopt, lai kļūtu par vēl lieliskāku darbinieku.

1. Spēja izprast un regulēt savas emocijas.
Iedomājies zīdaini, kurš raud, jo vēlas ēst, ir piekusis utt. Tas ir vienīgais veids, lai parādītu, ka kaut kas nav kārtībā, jo viņš vēl nespēj lietas labā darīt kaut ko citu. Pieaugušie savukārt katrs pats ir atbildīgs par savu emociju izpaušanu – dusmu izvirdumi,  nepiemērota uzvedība darbā nav pieļaujama. Mums katram, protams, ir dienas, kurās vēlamies uzvesties kā mazs bērns, taču svarīgi saprast, ka tas nebūtu profesionāli un jācenšas pašam atrast kādu risinājumu, lai glābtu situāciju.

2. Tikt galā ar sarežģītām emocijām.
Katrs no mums ik pa laikam izjūt negatīvas emocijas (bailes, satraukums, dusmas, kautrīgums..), taču emocionāli nobriedis cilvēks spēj pārkāpt šīm sajūtām, jo viņš var visu! Būt emocionāli kompetentam nozīmē mācēt efektīvi tikt galā ar sarežģītām sajūtām, neļaujot tām negatīvi ietekmēt Tavu uzvedību.

3. Spēja pielāgoties pārmaiņām.
Pārmaiņas ir daļa no dzīves – nekas nepaliek nemainīgs. Tev jābūt gatavam dažādām pārmaiņām savā darba vidē, jo emocionāli inteliģents pieaugušais māk pielāgoties pārmaiņām nevis sākt uztraukties par tām.

4. Prasme sevi motivēt.
Emocionāli inteliģenti cilvēki māk motivēt paši sevi. Viņi ar lielu aizrautību vēlas mācīties, attīstīties, tikt galā ar dažādiem izaicinājumiem (lielākoties tas ir tāpēc, ka viņus nebremzē negatīvas emocijas – bailes, uztraukums vai motivācijas trūkums). Šie cilvēki ir optimistiski noskaņoti, jo viņi paši sev rada motivāciju, kas pozitīvi ietekmē ne tikai viņus, bet arī apkārtējos.

5. Spēja palīdzēt citiem.
Kad Tu esi emocionāli spēcīgs, tad ir iespējams palīdzēt citiem. Tas sākas ar māku uzklausīt un izprast problēmu, kā arī empātiju, kad apgūta šī prasme, tad iespējams arī palīdzēt otram cilvēkam. Apkārtējie vienmēr instinktīvi jūt un atpazīst emocionāli spēcīgu cilvēku, tāpēc arī nereti vēršas pēc padoma vai palīdzības.

Avots: http://www.aol.com/article/2016/03/28/5-emotional-skills-every-worker-should-possess/21334640/

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku