Blogs

4 komunikācijas prasmes, ko iekļaut savā CV

Komunikācija ir neatņemama katra darba sastāvdaļa, tāpēc tā ir ļoti svarīga! Lūk, ko uzņēmuma pārstāvji dienu no dienas lasa potenciālo darbinieku CV – ļoti labas komunikācijas prasmes, taču, ko tas īsti nozīmē? Tāpēc sava CV labāk izdalīt vismaz šīs četras komunikācijas prasmes, kas sniegs lielāku iespēju, ka tiksi uzaicināts uz pārrunām.

1. Rakstīšanas prasmes. Ko Tu esi savā karjeras laikā uzrakstījis? Vai tā ir bijusi kāda publikācija, raksts? Kādai mērķauditorijai un kāds mērķis tam bija? Varbūt esi sagatavojis kādu svarīgu prezentāciju vai atskaiti?

2. Apmācīšana. Varbūt esi apmācījis kādu jauno darbinieku (speciāli izveidojis apmācības grafiku, pielāgojis apmācības šai personai utt.) vai sniedzis savas zināšanas kolēģiem, kuri nepārzina kādu tēmu (varbūt apmeklēji apmācības, par kuru tēmu vēlāk vajadzēja izglītot kolēģus utt.) Droši iekļauj šo informāciju savā CV – tas tikai parādīs, cik daudz spēj sniegt un darīt.

3. Standartu ieviešana. Tas attiecas uz dažādām uzņēmuma nodaļām, projektiem un funkcijām. Uzņēmumos nepieciešami dažādi standarti, kas palīdz, piemēram, visu līmeņu darbiniekiem izprast, cik svarīgs ir kāds projekts, kā darboties ar jauno tehniku.. Tāpēc savā CV droši iekļauj, ka ieviesi jaunu kārtību, kādā jāraksta gada atskaites visiem departamentiem, lai iegūtu plašāku un detalizētāku ieskatu šajās atskaitēs..

4. Pārrunu veikšana. Biznesā pārrunas ir ik uz soļa, tas saistās ar spēju pārliecināt citus, kas ir ļoti svarīga komunikācijas prasme. Varbūt esi piedalījies kādās svarīgās pārrunās bijušajā darbā, kas palīdzēja uzņēmumam iegūt svarīgu klientu. Varbūt Tu biji tā persona, kas vienmēr tikās ar piegādātājiem, lai pārrunātu produktu cenas. Šādi sasniegumi var izrādīties noteicošais, vai iegūsi kāroto darbu.

Tā sarakstu varētu turpināt, taču šīs četras ir tās galvenās prasmes, kuras parāda, cik daudzpusīgs un talantīgs darbinieks Tu esi jeb, ka būsi labs ieguldījums uzņēmumam.

Avots:http://money.usnews.com/money/blogs/outside-voices-careers/2015/10/06/4-communications-skills-to-highlight-on-your-resume

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku