Blogs

4 kļūdas, no kurām izvairīties jaunajā darba vietā

Jau no pirmās dienas jaunajā darba vietā gan vadītājs, gan kolēģi nekavējoties sāks vērot un vērtēt, vai, pieņemot Tevi darbā, ir pieņemts pareizais lēmums? Viņi lūkosies, cik labi Tu iederies birojā, cik labi proti saparasties ar citiem darbiniekiem.

Vai esi atvērts un draudzīgs? Vai esi pārliecināts un izlēmīgs? Vai ar savu rīcību un uzturēšanos pārstāvi uzņēmumu pietiekami profesionāli?

Ja vien neesi apmeklējis kādus biznesa etiķetes kursus, Tu, iespējams, nenojaut, cik patiesībā nozīmīgas ir zināšanas par šo Tavai nākotnei jaunajā darba vietā.

Šajā rakstā par 4 kļūdām, no kurām izvairīties, lai atstātu labu iespaidu jaunajā kolektīvā.

Nepiemērots apģērbs
Pārāk īsa kleita, pārāk atklāta blūze vai netīrs, nevīžīgs apģērbs noteikti nepalīdzēs atstāt labu iespaidu jaunajā darbavietā. Ikvienai detaļai ārējā izskatā, ieskaitot apavus, ir jāliecina par to, ka tavi nodomi attiecībā uz jauno darbu ir nopietni. Pirms uzsākt jauno darbu, izvērtē savu garderobi un pārliecinies, ka tavā rīcībā ir pietiekami daudz atbilstošu drēbju. Piemēri tās un novērtē, kā tajās izskaties, vai jūties ērti un komfortabli. Pielabo, ja kaut kas pielabojams.

Atceries, patīkt tev tas vai nepatīk, bet tieši pēc tava ārējā izskata kolēģi gūs pirmo iespaidu, kas būs pamatā viņu viedoklim par tevi. Tev ir iespēja to kontrolēt, izvēlēties, ko vēlies “pateikt” ar savu izskatu.

Neatbilstoša ķermeņa valoda
Ķermeņa valoda ir otra lieta, pēc kuras apkārtējie novērtēs un noformulēs savu priekštatu par tevi. Ja uzvedīsies lempīgi, neskatīsies citiem acīs vai, piemēram, kautrīgi iespiedīsies lifta pašā stūrī, lai citiem būtu vairāk telpas, kolēģi un vadība visticamāk nepadomās, ka esi pārliecināts/-a un jūties ērti. Un viņiem noteikti radīsies jautājums, vai pratīsi tikt galā ar būtiskākiem pienākumiem. Pārliecība profesionālajā vidē ir viens no galvenajiem faktoriem. Tā ir svarīgākā īpašība, kas ļaus tev sasniegt to, ko vēlies. Atbilstoša ķermeņa valoda ir pamats tam, vai spēsi tāds/-a izskatīties un būt.

Neizvairies runāt sapulcēs
Sapulču telpa ir īstā vieta, kur tev ir iespēja paspīdēt. Tā ir lieliska iespēja nodemonstrēt savas zināšanas, spējas un pārliecību. Daudzi sapulcēs kautrējas paust savu viedokli, nerunā, taču pieredze liecina, ka tādējādi viņi distancējas no komandas. Labāk runā, ja ir iespēja pastāstīt par projektiem, pie kuriem strādā, vai par klientiem, ar kuriem esi ticies. Pat ja līdz konkrētai sapulcei nekas tāds vēl nav noticis, neraizējies - tev vienmēr ir iespēja padalīties ar savu ideju, nākt klajā ar vērtīgiem priekšlikumiem, kā risināt to vai citu jautājumu uzņēmumā. Ja izdarīsi ko vairāk, nekā no tevis sagaida, atradīsi un prezentēsi kādu kopējai lietai noderīgu informāciju, tavu proaktivitāti, ja tā būs atbilstoša, novērtēs.

Nelaid garām iespēju apmeklēt korporatīvos pasākumus
Īpaši intravertiem cilvēkiem var būt liels kārdinājums izvairīties no korporatīviem pasākumiem, taču karjeras kontekstā piedalīties tajos ir ļoti svarīgi. Šādi pasākumi ir lieliska iespēja piedalīties notiekošajā, iepazīstināt ar sevi, kā arī uzzināt un iepazīt citus cilvēkus attiecīgajā industrijā. Ir izpētīts, ka galvenais iemesls, kāpēc cilvēki izvēlas izvairīties no šādiem pasākumiem, ir tas, ka viņiem šķiet, ka nebūs neviena, ar ko parunāt, ka būs jājūtas liekam. Taču ir laba stratēģija šādai situācijai. Esot pasākumā, palūkojies apkārt un atrodi trīs vai vairāku cilvēku grupu, kuri izturas un uzvedas atvērti. Vislabāk to novērtēt pēc viņu ķermeņa valodas. Paskaties, vai cilvēku pēdas un pleci vērsti uz grupas centru, un grupa izskatās noslēgta, vai gluži otrādi - cilvēki attiecīgajā grupā sastājušies atvērti, aicinot pievienoties. Vēl tikai noskati, kura ir tā vieta, kurā ērti varēsi nostāties, lai pievienotos, un uz priekšu - korportatīvie pasākumi vairs nešķitīs biedējoši un neērti.

Avots: Undercover Recruiter

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku