Blogs

30 lieliski veidi, kā uzsākt sarunu Networking pasākumos.

Sarunas ikdienā Tev padodās pavisam dabiski, Tu vari patērzēt ar gandrīz ikvienu cilvēku, lieliski spēj uzklausīt, un Tev patīk satikt un sazināties ar jauniem cilvēkiem, bet, kad ir jāuzsāk saruna Networking pasākumā, tas ir pavisam cits stāsts.Viens no visbiežāk sastopamajiem jautājumiem par Networking pasākumiem ir: Kā pieiet klāt pilnīgam svešiniekam un uzsākt sarunu?

Īstenībā tas ir vienkāršāk nekā liekas, jo neviens Tevi neignorēs, ja pieiesi klāt un smaidīdams teiksi:" Es esmu [Vārds]. Patīkami iepazīties!". Patiesībā, ļoti iespējams, ka persona, kuru uzrunā, atviegloti uzelpos, jo kāds cits uzsāka sarunu. Tas process, noteikti, ir vienkāršāks, ja Tev "kabatā" ir dažas frāzes, ar kurām sarunu uzsākt, tāpēc zemāk varat redzēt dažus piemērus gan no karjeras ekspertiem, gan no cilvēku pašu pieredzes.

Klasika.

Ja esi nedrošs, vienkārši pamēģini pamatfrāzes : pajautā, kādēļ šī persona ir pasākumā, vai ar ko nodarbojas, vai pat vienkārši pasniedz roku un sasveicinies. 

1. "Sveiks! Par ko Tu parasti runā Networkingos?"

2. "Sveiks! Ar ko Tu nodarbojies?" Tas nodrošinās, ka otra persona iesaistās sarunā, un tad jau Tu vari domāt, kā vērst sarunu par to, kā jūs varētu sastrādāties.

3. "Sveiks! Kas Tevi ieinteresēja šajā Networking pasākumā, kādēļ atnāci?

4. "Sveiks! Mani sauc [Vārds] Kādas ir tavas aizraušanās?"

5. "Sveiks! Kāds ir Tavs stāsts, kā Tu līdz šim pasākumam nonāci?"

Atrašanās vieta.

Tev vienmēr būs kāda lieta, kas kopīga ar katru no telpā esošajiem cilvēkiem : pasākums, kuru apmeklējat, vieta, kurā tas tiek rīkots, kā arī ēdieni un dzērieni, kurus nogaršojat. Tu noteikti vari uzsākt sarunu, atsaucoties uz lietām, kas notiek apkārt.

6. Ja esi kādā pasākumā, kurā tiek servēts ēdiens, vari izmantot kā ievadu sarunai "Uzkodas ir debešķīgas, nevaru vien pārtraukt tās ēst. Vai esat tās nogaršojis?"

7. "Kā Jūs uzzinājāt par šo pasākumu?"

8. "Te ir tik karsts (vai auksts)." Varbūt tā ir, var varbūt arī nē, taču jebkurā gadījumā persona, kuru Tu uzrunā, piekritīs vai arī nepiekritīs Tevis teiktajam, un drīz vien jūs runāsiet par laikapstākļiem, labāko lietussargu un pēc tam par karjeras mērķiem.

9. "Es jūtos pārpildīts ar informāciju, kas mums tika sniegta. Ko no šodienas Tu sev ieguvi?"

10. "Cik skaista vieta. Vai esat te kādreiz jau bijis?"

Ziņu vērts.

Var izmantot arī jaunumus, par kuriem informēt vai izteikt viedokli. Piemēram, kas šodien noticis pilsētā vai pasaulē. Lai arī nevajadzētu sākt karstas politiskās diskusijas, daži temati ir pietiekami labi, lai uzsāktu sarunu.

11. "Ko Jūs domājat par [tēma vai persona no attiecīgā pasākuma]?" 

12. "Es nespēju noticēt visiem trakajiem ziņu virsrakstiem. Kas par nedēļu!"

13. "Vai jūs esat šorīt lasījis ziņas? Man nebija tam laikā un nevaru vien sagaidīt, kad uzzināšu par jaunumiem [attiecīgā tēma]."

14. "Vai jums bija sarežģīti uz šejieni nokļūt?" Transports un lokācija vienmēr bijusi aktuāla tēma.

15. "Vai vakardien skatījies [sporta veids] spēli?" Tā ir klasika, un ne bez iemesla.

Lieliski noderēs introvertiem cilvēkiem.

Ja introverts cilvēks ieiet telpā, kura ir pilna ar svešiem cilvēkiem, tas var šķist biedējoši. Viena no labākajām pieejām ir atrast vēl kādu, kas varētu justies tāpat kā Tu. Iespējams, tā sieviete, kas sēž pie galda nevienu te nepazīst un cer, ka kāds atnāks ar viņu parunāt. Esi tas cilvēks un uzņemies iniciatīvu, iespējams, ar kādu no šiem piemēriem. 

16. "Šie Networking pasākumi spēj būt tik traki. Vai iebildīsiet, ja es jums pievienošos te, kur ir mazliet klusāks?"

17. "Tā kā mēs abi esam te (pie bāra, letes, uzgaidāmajā telpā), man šķiet, ka vajadzētu ar sevi iepazīstināt. Mani sauc [Vārds], esmu no [kompānijas nosaukums].

18. Kompliments par apģērbu vai aksesuāriem var būt vairāk draudzīga nekā profesionāla pieeja, jo īpaši Networkinga pasākumos. Gan sievietes, gan vīrieši var izteikt komplimentus par apģērbu vai aksesuāriem, izmantojot to kā ievadu turpmākai sarunai.

19. "Es atvainojos, vai jūs zināt, cik sver polārlācis? Tad nu to "ledu esmu salauzis". Mani sauc [Vārds]. Prieks iepazīties!"

20. "Kā man nepatīk Networkinga pasākumi." Ar šādu tekstu var iesākt sarunu, ja, tavuprāt, arī otrai personai šis pasākums nav saistošs. 

Smieklīgi veidi, kā iesākt sarunu.

Nav ieteicams sākt sarunu ar tādu joku kā "Cik sver polārlācis?" (atbilde: Pietiekami, lai salauztu ledu), bet, kad satiec jaunus cilvēkus, neliels humors ir lielisks veids, kā neradīt brīdi neveiklu un iesākt jautru sarunu.

21. "Es nespēju noticēt, cik slikti apģērbts es esmu priekš šī pasākuma." Nedaudz sevi pazemojošs humors vienmēr ir labs. 

22. "Es atnācu uz šejieni tikai, lai apēstu šīs kanapē maizītes." pirms jautajuma "Kā Tu uzzināji par šo pasākumu?" ievirzīs sarunu neformālākā gultnē.

23. "Skalā no 1 līdz nedzerams, cik briesmīgs ir Šardonē?"

24. Vari izmantot frāzi: “Vai esi redzējis [video, filma (ko smieklīgu)]? Šim pasākumam ar nebūtu nācis par ļaunu kāds humoriņš, ne?

25. "Visur godīgs, vienīgais cilvēks, ko es te pazīstu ir bārmenis, un arī to es iepazinu tikai pirms divām minūtēm. Vai drīkstu ar sevi iepazīstināt?"

Pilnīgi nejauši (bet varētu nostrādāt).

Ja nekas cits nestrādā, varbūt pamēģini kādu no šiem.

26. "Vai zini kādu netālu vietiņu, kur paēst? Es nepārzinu šo apkārtni, bet pēc pasākuma vēlētos kaut kur pavakariņot."

27. "Sveiks! Tu gadījumā neesi [personas vārds] draugs?" Un nav svarīgi, vai Tu tiešām domā, ka tā varētu būt, taču saruna būs uzsākta.

28. Ja redzi kādu cilvēku grupu, kas iesaistījušies aktīvās sarunās, pieej klāt un saki "Jums te, noteikti, ir jautrāk nekā grupiņai, ar kuru runāju iepriekš."

29. "Kāds būtu jautājums, kuru jūs negribētu, lai jums uzdod, jo jau ir apnicis uz to atbildēt?"

30. "Es šobrīd strādāju pie raksta, par veidiem, kā vislabāk un vissliktāk uzsākt sarunu. Vai ir kādi īpaši labi vai slikti, ko šodien esat dzirdējis?"

Avots - https://www.themuse.com/advice/30-brilliant-networking-conversation-starters?


<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku