Blogs

3 labākie veidi kā atbildēt uz jautājumu: "Kāpēc mums vajadzētu pieņemt darbā tieši Jūs?".

Šis ir viens no intervijas jautājumiem, kuru nevienam no mums negribās izdzirdēt no intervētāja mutes, bet diemžēl daļai no mums šo jautājumu tomēr nākas dzirdēt. Patiesībā izrādās, ka tas ir viens no 31 visbiežāk sastopamajiem interviju jautājumiem.

Labās ziņas ir tās, ka neskatoties uz to, cik grūts un dīvains šis jautājums tomēr ir, tā ir patiešām lieliska iespēja apkopot un pastāstīt, kāpēc jūs esat tik laba atbilstība konkrētajai pozīcijai. Tas ļauj runāt par savām iemaņām, prasmēm, savu iatbilstību uzņēmumam un tā kultūrai, un visam citam, ko ir vērts pieminēt.

Tātad, kā tieši jūs varat atbildēt uz šo atklāto un plašo jautājumu? Zemāk ir minētas 3 stratēģijas..

1. Labums abām pusēm

Viens no veidiem, kā tikt galā ar šo jautājumu, ir izklāstīt to, ko no jūsu pieņemšanas iegūs uzņēmums un ko jūs pats. Būtībā, jūs vēlaties izklāstīt, ka pieņemot jūs viņi iegūs entuziastisku darbinieku, kuram ir atbilstošs prasmju un zināšanu kopums tieši šai pozīcijai, un, ka jūs vēlaties darīt kaut ko nozīmīgu, pilnveidot savas prasmes un spert nākamo soli savā karjerā.

Šeit galvenais ir neaizmirst, ka ir arī otrā daļa: runā par sevi. Pārāk daudzi cilvēki pieļauj kļūdu, norādot tikai darba devēja priekšrocības. Iedziļinieties tajā, kas jums darbā palīdzēs palikt entuziastiskam un iesaistīties - tā ir lieta, ko meklē visi darba devēji.

2. Uzņēmuma eksperts

Daži intervētāji to pateiks, bet citi ne, taču jums ir jāzina, ka pilns jautājums skan šādi: "Kāpēc man vajadzētu pieņemt darbā tevi, nevis otru pretendentu?" Ja jūtat, ka jau esat izskaidrojis savas prasmes un pieredzi vairākas reizes, varbūt labāka pieeja jums ir parādīt tās lietas, ko varat piedāvāt jūs, bet citi nevar. Pieņemot, ka jūs konkurējat ar citiem līdzīgi kvalificētiem kandidātiem, lieta, ko ir vērts uzsvērt ir jūsu mērķtiecīgums strādāt šajā pozīcijā un būt labākajam.

Lai to izdarītu, parādiet dziļas zināšanas par uzņēmējdarbību un izpratni par to, kā jūs varētu iekļauties šajā kompānijā. Tas, protams, prasa labu izpēti par konkrēto kompāniju, lai varētu runāt par kompānijas unikalitāti, vēsturi, nākotni un savu personīgo ieguldījumu.Tādā veidā jūs parādāt savu ieinteresētību pozīcijā, jūs parādat sevi kā personu, kas kaut ko saprot un kuru būs vieglāk apmācīt nekā citus kandidātus.

3. Problēmu risinātājs

Bieži vien tiek izsludinātas vakances, jo uzņēmumam ir problēma, kas ir jāatrisina. Šīs atbildes gadījumā uzreiz ķerieties pie lietas un atbildē sīki izklāstiet, kā jūs varat tūlīt atvieglot uzņēmuma sāpi un atrisināt problēmu ilgtermiņā.

Nerunājat tikai par pagātni, koncentrējiet savus centienus uz nākotni un paskaidrojiet, kā jūs varat padarīt uzņēmuma dzīvi vieglāku, pievēršoties vissvarīgākajam jautājumam. Tas parāda, ka domājat par nākotni, esiet komandas spēlētājs, un esiet gatavs strādāt problēmas atrisināšanai.

Avots - https://www.themuse.com/advice/3-better-ways-to-answer-why-should-we-hire-you


<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku