Blogs

15 teikumi, kurus tavs intervētājs nevēlas dzirdēt.

„Business Insider” ir aptaujājis vairākus cilvēkus vadošās pozīcijās dažādās industrijās, par lietām, kuras tie nevēlas dzirdēt no kandidātiem interviju laikā un apkopoja tās līdz 15 populārākajām:

1. „Es aizgāju no iepriekšējās darbavietas, jo darba vide uzņēmumā bija toksiska un mans priekšnieks bija pārāk prasīgs.

Nesūdzaties, par savu esošo amatu vai darba devēju. Ikviena organizācija vēlas pieņemt darbā pozitīvu cilvēku, tāpēc, ja intervijas laikā uzvedīsieties pārlieku agresīvi, tas intervētājam būs kā brīdinājuma signāls. Ir ļoti grūti izprast, cik liela loma konkrētajā drāmā ir bijusi Jums, tā kā intervētājs Jūs pietiekami labi nepazīst. Darba devēji nevēlas pieņemt darbā cilvēkus ar lielu ‘bagāžu’, līdzīgi kā veidojot attiecības, pirmo reizi kādu satiekot, Jūs pievēršat uzmanību brīdinājuma signāliem. Cenšaties izvairīties no šādiem apgalvojumiem, jo, negatīvi atsaucoties, par savu darbavietu, var rasties jautājums, vai Jūs esat darbinieks, kuru ir grūti vadīt, vai darbinieks, kurš vaino uzņēmuma vadību savā neapmierinošajā profesionālajā sniegumā. Intervētājam ir nepatīkami iedomāties, ka, iespējams, pēc pāris gadiem, Jūs ko līdzīgu teiksiet, par viņa uzņēmumu citā darba intervijā. 

2. „Esmu bieži mainījis darbavietas, jo vēl neesmu atradis savu īsto darbavietu.”

Šāds apgalvojums liks intervētājam aizdomāties: „Kādēļ, lai šī darbavieta būtu citādāka, par līdzšinējām? Visticamāk, šis kandidāts aizies no darba, pēc 6 nostrādātiem mēnešiem.” 

3. „Šodien ārā ir tik f***ing auksts.”

Ikvienam no mums reizi pa reizei gadās izteikt kādu žargonu vai lamuvārdu, bet darba intervija nekad nebūs īstā vieta un laiks, kad atļauties to darīt. Intervijas laikā cenšaties izturēties pēc iespējas profesionālāk, vismaz līdz brīdim, kad vairs neatrodaties intervētājam dzirdamā vietā.

4. „Ar ko nodarbojas Jūsu kompānija? Kur atrodas Jūsu kompānija?”

Pirms dodaties uz interviju, Jums būtu jāievāc informācija, par Jūsu potenciālo darba devēju. Nekad intervijas laikā nejautājiet elementārus jautājumus, par uzņēmumu, kurus Jūs bez pūlēm varējāt atrast internetā. Ir svarīgi, pirms intervijām, veltīt laiku, lai sagatavotos un iepazītos ar informāciju, par konkrēto uzņēmumu, lai intervijas laikā Jūs varētu pozicionēt savus jautājumus pareizi, iegūstot padziļinātāku informāciju. Ja būsiet izpildījis savu ‘mājasdarbu’ un sagatavojies, pirms intervijas, tas dos Jums priekšrocības un ļaus intervijai noritēt produktīvāk.

5. „Kā vadītājs, es pārsvarā strādāju viens.”

Kad apspriežat savu esošo pozīciju, sevišķi, ja ieņemat vadošu amatu, nepiesvinaties visus nopelnus tikai sev. Uzslavējiet savu komandu un tās talantus, jo veiksmīgākie līderi apzinās, ka ir tikai tik spēcīgi, cik spēcīga ir viņu komanda. Ja sapratīsiet to intervijā, tas spēlēs Jums tikai par labu.

6. „Kāda ir Jūsu atvaļinājumu politika?”

Šis jautājums parāda, ka Jūs domājat, par atpūtu, pirms esat ieguvis darbu. Lielākā daļa uzņēmumu vēlas savā komandā redzēt darbaholiķus, kuri padarīs viņu kompāniju spēcīgāku, nevis darbiniekus, kuri jau pirmajā darbadienā domā, par atpūtu pludmalē.

7 „Mana komanda bija gluži kā start-up, tikai lielas kompānijas ietveros.”

Ja šādu apgalvojumu minēsiet intervijas laikā, kandidējot darbam start-up uzņēmumā, tad, visticamāk, intervētājs padomās, ka Jūs patiesībā neizprotat start-up uzņēmuma reālo vidi. Intervētājs sapratīs, ko Jūs vēlējāties pateikt, bet jāņem vērā, ka neviena pieredze koorparatīvajā vidē nevar sniegt patiesu start-up vides pieredzi.

8. „Atvainojiet, es neesmu īpaši punktuāls.”

Uzsvērt tādu trūkumu kā kavēšanu, intervijas laikā, nav pārāk spoža ideja. Visticamāk, uzņēmuma pārstāvji aizdomāsies, vai uzticēt savu biznesu un klientus darbiniekam, kuram trūkt disciplīnas, lai ierastos laikā.

9. „Jūsu uzņēmumā strādā skaistas sievietes / skaisti vīrieši.”

Šāds izteikums var likt Jums izskatīties nenobriedušam un liks uzņēmuma pārstāvjiem aizdomāties, vai Jūsu uzvedība būs piemērota ofisa videi un vai ir vērts Jums dot iespēju, to pierādīt.

10. „Kāda būs mana loma uzņēmumā?”

Šāds jautājums, var likt domāt, ka Jūs esat gatavs veikt tikai tos pienākumus, kas no Jums tiks prasīti, lai gan realitātē Jūsu loma uzņēmumā ir tāda, kādu to izveidojat Jūs pats. Spēja pielāgoties un uzņēmties jaunus pienākumus tiek īpaši augtu novērtēta mazos uzņēmumos. Ja jūsu prasmju loks ir plašs, tas ir liels pluss maziem un start-up uzņēmumiem, kuru ikdienas darbs un attīstība ir ļoti strauja. Darba devēji meklē cilvēkus, kas ir spējīgi adaptēties, pielāgoties un virzīties līdzi uzņēmuma ‘ieņemtajam kursam’.

11. „Vai Jums ir mazbērni?”

Aturieties no šādiem jautājumiem, jo tas ir tas pats, kā pajautāt sievietei, vai viņa ir stāvoklī, kad patiesībā viņa nav. Iespējams, intervētājs var izskatīties pietiekami vecs, lai viņam būtu mazbērni, bet tas nenozīmē ka tā patiesībā ir.

12. „Es jau gadu neesmu atjaunojis savu blogu.”

Lielākā daļa uzņēmumu pārstāvju nevēlēsies dzirdēt, par lietām un projektiem, kurus esat aizsācis, bet neesat ieguldījis tajās pietiekami lielu darbu un atdevi. Piemēram, ja esat uzsācis blogu, bet esat tajā bijis aktīvs tikai vienu nedēļu, tad, visticamāk, ka intervētājs to nevēlas dzirdēt un tas nav jāsaka skaļi.

13 „Es esmu guru/eksperts.”

Esiet uzmanīgs lielot un slavējot sevi. Īpaši ‘millenial’ paaudze ir iecienījusi apgalvot, ka ir guru vai eksperti jautājumos, kuros nav veltījuši pietiekami daudz laika to apguvei. Labāk, apgalvojiet, ka esat sajūsmināts un ienteresēts konkrētajā jautājumā un ar lielāko prieku to apgūstat.

14. „Mans vienīgais trūkums ir mans darbaholisms.”

Nepārspīlējiet, runājot, par saviem trūkumiem un cenšoties tos atspoguļot pārlieku pozitīvās nokrāsās. Reizēm ir vērts piekopt pieticību. Neviens nav perfekts un darba devēji vēlas redzēt darbiniekus, kas reāli apzinās savus trūkumus ir spējīgi runāt par tiem tādā veidā, kas neizgāž interviju.

15. „Man nav jautājumu.”

Kandidāts, kuram nav jautājumu, potenciāli ir kāds, kurš nav ieinteresēts konkrētajā kompānijā vai kurš nav ieinteresēts savā karjerā. Iespējams, abi.

Avots: https://recruitingtimes.org/news/23229/15-sentences-interviewer-not-want-hear/


<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku