Blogs

11 kļūdas, kas liek darba meklētājiem izskatīties neprofesionāli

Lai jaunas darba vietas meklējumi būtu veiksmīgi, ir svarīgi par sevi radīt maksimāli labu un profesionālu iespaidu. Reizēm ir nianses, par kurām nemaz neaizdomājamies vai piemirstam. Zemāk ir minētas 11 neveiksmīgas lietas, kuras bieži vien pieļauj darba meklētāji. Šīs lietas viennozīmīgi liek izskatīties neprofesionāli, un sarežģīs turpmākās darba meklēšanas iespējas!

1. Neprofesionāla e-pasta lietošana darba meklējumos. Noteikti vajag izveidot e-pastu, kas iekļauj jūsu vārdu un uzvārdu, vārda pirmo burtu un uzvārdu vai citas kombinācijas, bet tas noteikti nedrīkst būt “partygrrrrl2015”, “zakjitis117” vai kāds cits variants, kas varētu kaitēt jūsu tālākajām iespējām.

2. Neprofesionāla fotoattēla izvēlē priekš sava LinkedIn profila. Izvēlieties LinkedIn profila attēlu, kas skaidri parāda jūsu seju, neietver citus cilvēkus un parāda jūs smaidošu un možu (nevis, piemēram, iereibušu jūsu brālēna kāzās).

3. Neatbildēšana ar darba meklējumiem saistītiem e-pasta ziņojumiem, balss ziņām vai īsziņām vairākas dienas. Ja jūs dažas dienas būsiet nesasniedzams, ļaujiet saviem darba meklēšanas kontaktiem par to iepriekš zināt - publicējot to savā LinkedIn profilā vai uzstādot e-pastam automātisko atbildi par prombūtni.

4. Tāda CV izmantošana, kas sevī iekļauj pareizrakstības kļūdas, neloģiskus vārdu salikumus, sliktu formatējumu. No šīs kļūdas var izvairīties arī tad, ja pats neesiet lielisks rakstnieks un filologs, vienkārši, pirms to sūtam darba devējam, nepieciešams to iedot kādam citam rediģēšanai.

5. Darba intervijas kavēšana vai neierašanās uz to bez iepriekšēja brīdinājuma. Mēs visi varam kļūdīties, taču, ja ir norunāta darba intervija, tad darba devēji noteikti vēro arī jūsu organizatoriskās spējas. Ja Jums ir sarunāta darba intervija, tad pacentieties atzīmēt to savā kalendārā elektroniski vai papīra formātā, lai nesanāk nepatīkamas situācijas.

6. Ierašanās uz darba interviju neko nezinot un neizpētot par uzņēmumu un vakanci, uz kuru kandidējiet, kā arī bez sagatavotiem jautājumiem pašam intervētājam. Internets ir pilns ar informāciju par visiem uzņēmumiem, vai tās ir vairāk vai mazāk, tas jau ir cits jautājums, taču dodoties uz interviju, noteikti ir jāizpēta uzņēmums un vakance. Kā arī ir ļoti būtiski uzdot kādu jautājumu par uzņēmumu vai pašu vakanci arī intervētājam, jo tas parāda, ka esiet sagatavojies un ieinteresēts.

7. Paziņošana, ka jums nav nevienas atsauksmes no iepriekšējām darba vietām. Jums iepriekš jāsagatavo saraksts ar trīs līdz pieciem cilvēkiem no iepriekšējām darba vietām, kuri par jums būtu gatavi dot atsauksmi.

8. Sākumā nosaukt vienas algas prasības, bet vēlāk tās mainīt. Ja neesat pārliecināts, ko atbildēt, kad tiek uzdots jautājums "Kāds ir jūsu vēlamais atalgojums?", tad uzdodiet precizējošos jautājumus par darba pienākumiem, pirms atbildiet.

9.Tādus jautājumu uzdošana darba intervijā kā "Ko dara jūsu uzņēmums?". Noteikti veiciet izpēti pirms intervijas, un jūs zināsiet jau daudz vairāk par organizāciju un iegūsiet arī lielāku pārliecību.

10. Svarīgu faktu vai detaļu noklusēšana līdz jums izteikts darba piedāvājums. Piemēram, jūs pasakat, ka variet strādāt normālu darba laiku, bet noklusējat, ka jums katru otro dienu jāiet prom no darba divas stundas ātrāk. Pēc piedāvājuma izteikšanas uzņēmuma pārstāvji nez vai gribēs ko mainīt savā piedāvājumā, taču līdz tam varbūt būtu bijusi iespēja visu sarunāt vai arī uzņēmuma pārstāvji nebūtu tik neapmierināti, ka tika iztērēts gan viņu, gan jūsu laiks tālākām sarunām un piedāvājuma sagatavošanai, bez gala rezultāta. Noteikti paziņojiet, ja ir lietas, kas jums ir svarīgas un varētu ietekmēt jūsu darbu vai kārtību organizācijā.

11. Darba piedāvājuma pieņemšana un klusēšana vai pazušana.

Avots: https://www.forbes.com/sites/lizryan/2017/05/27/ten-job-search-moves-that-make-you-look-unprofessional/2/#4c7b5ee55a36


<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku