Blogs

10 soļi veiksmīgai karjeras izaugsmei

Darba meklēšana var prasīt vairāk kā pusgada pūliņus, pārskatot vairākus simtus darba sludinājumu un milzum daudz laika un enerģijas, un tam ir nepieciešama ārkārtīgi liela motivācija, ja pirms tam ir gadījušies vairāki nesekmīgi mēģinājumi.  Lai saprastu, kurš ir tas lauks, kurā es gribētu strādāt, kurā manu darbu novērtētu un, kurā man būtu iespēja izaugsmei, tad ņem vērā 10 sekojošus soļus:
  1. Iemācies ko vairāk pats par sevi: Nosaki, kādi tev ir bijuši sasniegumi, kādas vērtības, stiprās un vājās puses tev piemīt. Izkristalizē, kas ir tavi dzīves mērķi. Centies rast atbildes par kvalitātēm un prasmēm, kuras darba devēji tevī varētu meklēt.
  2. Veido savas karjeras mapi: Iekļauj tajā rakstus, piezīmes, izgriezumus, atsauksmes, sasniegumus, kuros esi bijis iesaistīts.
  3. Nosaki savas karjeras resursus: Piemēram, NVA vai personāla atlases kompānijas birojs var kalpot par labu resursu karjeras iespēju meklēšanā. Arī darba meklētāju portāli vakance.lv, cv.lv ir noderīgs palīgs.
  4. Attīsti komunikācijas prasmes: Izmanto iespējas, kuras tev ļautu attīstīt savas komunikācijas prasmes gan mutiskā, gan rakstiskā formā. Piedalies diskusijās ar kolēģiem, draugiem, ģimenes locekļiem. Raksti blogu, dienasgrāmatu vai vienkārši vēstules saviem radiniekiem, iemācoties pasniegt savas domas un viedokli.
  5. Attīsti līdera un grupu darba prasmes: Pievienojies profesionālām organizācijām un ieņem aktīvu lomu vadot brīvprātīgās aktivitātes. Esi padomdevējs.
  6. Veido savu profesionālo tīklu: Profesori, absolventi, padomdevēji, konsultanti, semināru lektori, un cilvēki, kurus tu satiec ik dienas var kļūt par daļu no tava profesionālā tīkla. Saglabā visus kontaktus un kontaktējies ar šiem cilvēkiem, kā arī meklē jaunas iespējas kur iepazīt savas nozares profesionāļus.
  7. Apmeklē darba devēju dienas universitātēs: Katru gadu Latvijas augstskolās Turībā, LU, RTU u.c. tiek rīkotas „Karjeras dienas”. Iepazīstini sevi ar darba devējiem, sakrāj vizītkartes un uzņēmumu bukletus; parūpējies arī par savu vizītkarti, lai būtu, ko dot pretī potenciālajam darba devējam.
  8. Iegūsti un uzlabo jau esošo darba pieredzi: Veic apzinātu ieguldījumu savas pieredzes un prasmju attīstīšanai. Strādā visa veida vasaras darbus, gadījuma darbus, brīvprātīgos darbus. Jebkura pieredze ir vērtīgs ieguldījums tavā personībā, it īpaši, ja tā ir saistīta ar jums interesējošo jomu.
  9. Sagatavojies darba meklējumiem jau tagad: Uzraksti savu dzīves gājumu un dod to kādam, kas to varētu izvērtēt ar kritisku ‘aci’. Atceries to nepārtraukti atjaunot un papildināt. Attīsti plānu kā iegūsi pieredzi jomās, kurās ir nepieciešama izaugsme. Savāc kopā sarakstu ar atsauksmēm. Izmanto visus iespējamos servisus, kurus piedāvā NVA vai personāla atlases kompānijas.
  10. Tici sev! Atzīsti, ka esi vērtīgs ieguldījums jebkurā organizācijā. Nenoniecini savas zināšanas un talantus, skatoties uz citu sasniegumiem. Mēs visi varam būt tur, kur patiesi vēlamies!

Autora lapa: www.enjoy24.lv

Darba meklēšana var prasīt vairāk kā pusgada pūliņus, pārskatot vairākus simtus darba sludinājumu un milzum daudz laika un enerģijas, un tam ir nepieciešama ārkārtīgi liela motivācija, ja pirms tam ir gadījušies vairāki nesekmīgi mēģinājumi. Lai saprastu, kurš ir tas lauks, kurā es gribētu strādāt, kurā manu darbu novērtētu un, kurā man būtu iespēja izaugsmei, tad ņem vērā 10 sekojošus soļus:

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku