Blogs

1 jautājums intervijas laikā, kam ir vislielākā nozīme.

Interviju laikā potenciālie darbinieki sagaida tādus jautājumus kā “kur Tu redzi sevi pēc 5 gadiem” vai “kādas ir Tavas spēcīgās/vājās puses” utt. Taču, kas notiek, kad Tev tiek uzdots dīvains, nestandarta jautājums?

Ko Tu domā par laika ceļošanu? Tieši tā – laika ceļošanu. Taču pats jautājums, kuru uzdod intervētājs, skan tā: “Ja esi Tevi varētu aizvest 300 gadus tālā pagātnē vai, ja mēs atrastos 300 gadus pagātnē un es Tevi aizvestu uz tagadni, kā Tu domā, kurā laikā Tu izdzīvotu ilgāk? Kāpēc?”

Šī jautājuma iemesls ir gluži vienkāršs – lai gan ir daudz potenciālo darbinieku, kuriem ir nepieciešamā izglītība, visas “pareizās” atbildes, taču tikai dažiem no šiem kandidātiem piemīt harizma, bagāta iztēle, spēja ātri domāt, kā arī viņiem patiesi var uzticēties.

Tikai šiem dažiem arī tiek uzdots iepriekš minētais jautājums. Šāda veida jautājums patiesi parāda kandidāta īpašības un spējas, jo visbiežāk tiek meklēts tāds kandidāts, kurš prot ātri reaģēt dažādās situācijās, nebaidās no izaicinājumiem, ir nestandarta domāšanas piekritējs.. Tieši tas, kā arī stiprās un vājās puses, tas, kas rūp konkrētajam kandidātam, arī slēpjas atbildē uz jautājumi par laika ceļošanu (vai jebkurš cits jautājums, zem kura slēpjas tā pati ideja.

Ļoti interesanti ir arī gadā reizi pašam sev uzdot šo jautājumu, jo tas sniegs daudzas atbildes, kā arī interesanti vērot, vai Tava atbilde laika gaitā mainās.

Avots: http://www.entrepreneur.com/article/245945

Piesakies jaunumiem e-pastā!

<  Atpakaļ

Uzzini pirmais

Piesakieties jaunumu saņemšanai e-pastā:

www.enjoyrecruitment.lv izmanto sīkdatnes (cookies), kas saglabā informāciju par Tavu mājaslapas apmeklējumu. Dati ir anonīmi, tie palīdz mums uzlabot mājaslapas un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Sīkāk par Sīkdatnēm un Privātuma Politiku